avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Tatal meu s-a despartit de mama de cand eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Tatal meu s-a despartit de mama de cand eu eram mic(3-4 ...

Buna ziua!

Tatal meu s-a despartit de mama de cand eu eram mic(3-4 ani cred). De atunci,eu locuiesc doar cu mama, iar acesta nu mi-a mai platit pensia alimentara pe care statul l-a obligat sa o plateasca, invocand ca "nu are bani". Mama i-a facut plangere, insa politia nu a putut rezolva nimic. Eu acum am 18 ani, ma gandesc sa vorbesc cu un avocat si sa il actionez in instanta pt. neplata pensiei pt. ani de zile.
Ce parere aveti si care credeti ca sunt sansele sa castig, si mai ales, instanta il va obliga sa plateasca tot ce nu a platit sau nu?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
paquly, utilizator
Cel mai recent răspuns: paquly , utilizator 11:41, 11 Decembrie 2020
Bună,

Totul din urmă nu poate fi obligat, ci doar pentru ultimii trei ani de la data când introduci acțiunea.
El ar trebui sa plateasca si cheltuielile de judecata,nu?(avocat si altele)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionut888 Ionut888 As vrea sa stiu ce poate sa faca mama-mea impotriva lui tatal-meu.Tatal meu nu a platit pensia alimentara decat 2 luni de cand s-a despartit de mama-mea,in ... (vezi toată discuția)
Sfaturi proces please ramonuta ramonuta Am o masina cumparata in leasing. Acum 3 luni un "destept" nu s- a asigurat si mi-a lovit-o. De trei luni stau fara masina ( e in reparatii), fac 100 de ... (vezi toată discuția)