avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reaua credinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reaua credinta

1. in situatia in care parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu mai obtine venituri fiscale si nu plateste pensia, POATE fi acuzat de rea credinta in aceasta situatie, daca nu face demersuri pt micsorarea pensiei functie de venitul minim pe economie sau NU?
2. in situatia in care parintele nu obtine venituri fiscale, i se stinge obligatia de a intretine minorul incredintat spre crestere si educare celuilalt parinte?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
ralu_2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 09:21, 29 Decembrie 2009
Abandon de familie- art.305 Cod Penal•parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l (pe cel pe care are obligatia sa il intretina) la suferinte fizice sau morale;
•neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazuta de lege;
•neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca.
B-)
[ link extern ]
Daca parintele obligat la plata pensiei alimentare nu mai are venituri atunci nu are cum sa plateasca acea pensie! Este logic! Rea credinta ar fi daca ar avea venituri si nu ar plati!
Daca nu obtine venituri, nu mai poate fi obligat, dar i se pot solicita retroactiv platile restante, din momentul in care va avea venituri. De asemenea, din acel moment, daca isi permite plata si nu o face, se considera rea-credinta.
Nu i se stinge obligatia de plata a pensiei alimentare.
Daca parintele obligat la plata pensiei alimentare nu mai are venituri atunci nu are cum sa plateasca acea pensie! Este logic! Rea credinta ar fi daca ar avea venituri si nu ar plati!

inca o hiba legislativa! #-o cum sa fie logic?! pai daca nu obtine venituri, atunci sa intreprinda actiune pt micsorarea cuantumului la salariul minim pe economie...chiar daca acest cuantum nu e semnificativ. pai, daca e logic, cum se apara interesul copilului si dreptul lui la pensie? cunoaste cineva o speta pe aceasta tema...m-ar interesa, sincer, alte solutii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere restanta mutu mutu mama fetitei mele a parasit domiciliul in 2003.am divortat ,eu am obtinut copilul,pe care ea oricum nu l-a cerut ,s-a stabilit sa trimita pensia de70 ron pe ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie ... ralu_2008 ralu_2008 spuneti-mi, va rog, reaua credinta in cazul unui abandon de familie se intruneste numai daca cel obligat la plata sumei cu titlu de intretinere obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)