avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire in Romania pentru romani din afara tarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire in Romania pentru romani din afara tarii

Servus la toti. Confuzie totala cind e vorba de imputernicire acordata rudelor din Romania de catre romani din afara tarii. Cetatean roman stabilit in SUA, vrea sa acorde imputernicire unchiului din Romania in vinzarea unui apartament din Romania. Daca facem hirtia de imputernicire aici in SUA la un avocat, va fi recunoscuta in mod legal in Romania? Sper sa ne poate ajuta cineva. Multumim.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:41, 1 Ianuarie 2010
Nu e vorba de incredere, e vorba doar de semnarea unui tratat bilateral iar SUA, cum se stie, nu e tocmai primul stat care sa vrea sa faca acest lucru. Nu confundati scutirea cerintei supralegalizarii cu un act unilateral al ROmaniei, pentru ca nu e cazul!
Supralegalizarea este o procedura prin care un act dintr-un stat este certificat de autoritatea desemnata pentru a atesta faptul ca semnatarul actului (un avocat, notar, in general un functionar public) avea dreptul de a intocmi actul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in pakistan dana1966 dana1966 m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria ... (vezi toată discuția)
Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil laudory laudory Traiesc in Insulele Cayman, vreau sa-l imputernicesc pe tatal meu sa cumpere un imobil in romania. Mi s-a spus ca act autentificat de la notar de aici urmat de ... (vezi toată discuția)