avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Condamnare penala cu executare pentru o persoana ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Condamnare penala cu executare pentru o persoana neinfectata cu Covid fara a exista infectare cu Covid-19

Condamnare penala pentru Covid fara a exista infectare cu Covid-19.
O pedeapsa de 9 luni cu executare pentru ce?

Sunt profund surprins de o astfel de condamnare penala.

[ link extern ] /

O astfel de condamnare, asa cum rezulta din expunerea mass-media este nelegala.

Nu se poate condamna cineva pentru ca a transmis o boala daca nu avea acea boala.
Este la mintea cocosului, care nu este chiar inteligent...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:42, 23 Noiembrie 2021
Este adevarat ce va spun insa este oarecum secret asa ceva.
Nu a ieșit scandal mediatic.
A fost ceea ce se numește scandal diplomatic.

Avocatii nici nu prea aveau putere și statul nu vroia avocati ca sa apere oamenii.
Erau mulți luati de Securitate și dreptul la avocat desi era garantat constituțional ( ca si astazi, de altfel ) nu se putea exercita in mod efectiv.
Daca avocatul.era condus la sediul Securității pentru anumite lămuriri si putea fi tinut nenumărate ore pana se lămurea situatia, in acest timp se făcea si audierea clientului sau pentru ca nu avea avocat ales din moment ce acesta nu se prezenta la organul respectiv. .
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sistemul nu se temea de avocati.In cazurile considerate de ei sensibile , care ajungeau la anumiti judecatori care colaborau direct cu sistemul sentintele erau acelea dictate de securitate.Chiar daca au existat avocati , e drept extrem de putini care ar fi aparat victime de ale lor aveau mijloacele necesare de ''influentare pozitive '' adica de intimidare hartuire si persecutare.sau excludere disciplinara din barou.
@Claudiu LASCOSCHI Dle avocat, din ce am citit de la inceputul inceputului, de cand i-a plimbat dna-ul cu catuse pe unii din dosar, am inteles ca dl avocat Roşu Robert Mihăiţă a fost condamnat nu pt. ca a fost aparator, ci pt. rolul de consigliere. Pt. sensul termenului de consigliere, va rog accesati link-ul! [ link extern ]
Comuniștii s-au temut foarte tare in anii de dupa razboi de preoți, avocati, profesorii universitari si altii cu puterea cuvântului.
Spre sfârșitul comunismului erau foarte putini.
Desființarea avocaților, nu avea neapărat la baza problemele politice pe care le puteau ridica ci faptul ca erau considerați inutili daca procurorii și judecatorii faceau ei dreptate.Total gresit un asemenea punct de vedere dar se considera un sistem perfect.
Cine fura ceva ajungea dupa gratii.La o sticla de vin furata se ajungea la inchisoare.Cei care furau o gaina la.fel.
Daca oricum erau condamnați si nu exista aparare din moment ce judecatorii si procurorii erau atotștiutori se.considera ca nu are sens sa mai existe avocati.

Revenind la puterea cuvântului, este suficient sa va dau ca exemplu ce au făcut creștinii in imperiul.roman.L-au crestinizat pana la urma.

Din păcate, rolul avocatului a fost foarte redus in ultimii ani prin noile legi adoptate si multi avocati nici macar nu au inteles acest lucru.
Astazi, se pare ca doar o mica parte au inteles.

Am vazut ca ICCJ va verifica dacă repartizarea dosarului lui Remus Truica a fost repartizat conform legii.
Sunt destui care spun ca repartizarea aleatorie a dosarelor nu se face chiar aleatoriu.
Eu insa nu ma pricep la informatica.

Revenind la condamnarea avocatului, este necesar a se redacta de urgenta hotărârea de condamnare.
Sunt situatii in care se ia pur și simplu de bun rechizitoriul parchetului fara a insemna si ca ar fi bun cu adevarat.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Florin CORNEA Interesant e ca din '89 si pana azi niciun magistrat nu a recunoscut in declaratia pe propria raspundere ca a fost colaborator al securitatii sau ca a facut politie politica! Magistratii care sunt deconspirati (e vorba de zeci, daca nu de sute!) drept colaboratori sau lucratori ai fostei securitati nu risca nici o sanctiune penala sau disciplinara, potrivit legii CNSAS, fiind vorba doar de o sanctiune morala. Isi pot pierde cel mult functia de conducere, in cazul celor care conduc sectii de judecata sau de procurori, dar ATENTIE! pe baza unei decizii luate de CSM. E un principiu in drept care spune ca o lege de reglementare care nu are in corpul ei masuri de sanctionare (sanctionare reala!) a celor care o incalca e numai buna de aruncat la cos.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2020
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Condamnarea lui cioaca... gigelas gigelas Buna seara, Dupa cum se vede,justitia romana a mai facut o mare gafa,cu condamnarea lui Cioaca,fara a exista probe directe impotriva lui. Dupa cum observ,la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare art.461cpp Corneanu Mariana Corneanu Mariana Buna seara Speta este cam asa: Inculpatul este judecat in lipsa condamnat, arestat in Italia, extradat, rejudecat, condamnat definitiv, i se face computarea ... (vezi toată discuția)
Apelul nu a fost motivat ContSters241638 ContSters241638 In urma cu 5 luni am mi-a fost respins apelul intr-un dosar informatic, am facut recurs dar nici pana in ziua de azi nu a fost depusa motivarea. Problema e ca ... (vezi toată discuția)