avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Părere despre cererea reconvențională
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Părere despre cererea reconvențională

Bună seara!
Soția mea a demarat acțiunea de divorț în instanță. În comunicare se cere desfacerea căsătoriei și revenirea la numele inițial, și obligarea mea la plata cheltuielilor de judecată, a taxei judiciare de timbru și a onorariului pentru avocat.
Motivul divorțului este acela că ea are pe altcineva însă în motivare spune că ea câștigă mai bine decât mine și de fapt acesta ar fi motivul.
A atașat și documente din care să reiasă că a avut venituri mai mari decât ale mele.
În momentul în care depun întâmpinarea, să depun și cererea reconvențională sau nu?
Mulțumesc!
Vreti sa cereti divortul din vina sotiei sau ce ati vrea sa cereti prin cererea reconventionala ?
Daca sunteti de acord cu culpa comuna si nu vreti sa va taraiti prea mult prin instanta cu dovedirea adulterului,, nu are sens sa depuneti o cerere reconventionala.
chiar in intampinare puteti fi de acord cu divortul si sa se compenseze cheltuielile de judecata.

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va prezentati la primul termen si spuneti instantei ca avocatul dv. a scris altceva decta ati dorit, ca sunteti de acord cu divortul asa cum l-a cerut sotia. fara cheltuieli. Asa ca se poate desface casatoria la primul termen, independent de ce spune avocatul. Renuntati la el cat mai repede, cereti-i returnare onorariu partial, faceti plangere la barou.
Nu mai achitati onorariile in avans.
Cum poate fi platit onorariul altfel decat in avans ? Toti avocatii solicita plata in avans, ca sa scrie o cerere sau o intampinare. Multumim.
Puteti merge la un mediator sa faceti o intelegere atat cu privire la divort cat si la partaj. Costurile sunt mult mai mici. Succes. Totusi faptul ca veniturile dnei sunt mai mari ca ale dvs nu sunt motive de divort. Judecatorul ii poate resăinge cererea daca acesta e motivul invocat. La mediator nu e nevoie de motive, daca partile asta doresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate mediator,
Ar fi preferabil să nu induceți în eroare. Mai ales după ce a grăit Înalta Curte cam așa:

„În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 2 alin. (4), art. 59 alin. (2) și art. 64 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările și completările ulterioare, instanța de judecată nu poate consfinți acordul de mediere referitor la înțelegerea părților privind desfacerea căsătoriei.
Cu privire la rezolvarea aspectelor accesorii divorțului, instanța de judecată poate consfinți acordul de mediere având acest obiect”.

I.C.C.J Decizia 33/2019 - Recurs în interesul legii.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj la judecatorie geodoinel geodoinel buna ziua,am fost insurat iar dupa 7 luni de casnicie,fosta sotie s-a intors la vechile obiceiuri nu tocmai ortodoxe si am cazut de comun acord sa divortam,am ... (vezi toată discuția)