avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cate zile dureaza ca sa se dea nr de inregistrare unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cate zile dureaza ca sa se dea nr de inregistrare unui dosar in instanta?

Va rog sa-mi spuneti cat dureaza, in instanta, sa se dea numar de inregistrare unui dosar. Am contactat un avocat si am cazut de acord, eu m-am achitat de obligatii, el urmand sa depuna o contestatie la o decizie ANRP (are un termen). Inca nu a depus-o, mi-a zis ca luni o va face si marti sau miercuri imi va comunica numarul dosarului, asa cum i-am cerut eu. Dureaza o zi sau doua ca sa se dea numar unui dosar dupa ce se depune contestatia? Mi-e frica sa nu treaca termenul pentru ca timp de o saptamana nu a facut nimic si mai bine apelez la un alt avocat in timp util. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:08, 18 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate dura 1-2 zile, insa de regula nu dureaza. pe de alta parte, va rog nu mai achitati onorariile in avans.
Verificati portalul instantelor de judecata si vedeti poate va gasiti dosarul sau trimiteti un mesaj in care ii amintiti ca asteptati numarul de dosar.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine.nu achita toti banii in avans.la.avocat nici macar nu are drept la ceva daca nu are contract cu plata ulterioară.
Avocatura a ajuns la dezastru tocmai ca au aparut avocati care nu iau bani in avans și oamenii angajeaza pe datorie cate 2-3 avocati care nu sunt plătiți si îl plătesc pe altul.

Avocatura presupune plata serviciilor in avans pentru a beneficia de celeritate dar și cuantumul plății este esențial.
Avocatii care nu iau bani si merg gratis ( sau aproape gratis) au dus la haos în justitie si s-a ajuns la abuzarea avocaților de judecători pentru ca nu se ocupa de caz.

Am văzut atatea cazuri de acest fel atat de multe încât îmi este jena.
Fara bani avocatura nu funcționează.

In urma cu 20 de ani mai nimeni nu isi permiteau sa isi angajeze avocat iar acum toti isi permit desi oamenii nu au bani deloc in ziua de azi.
De fapt, ei nu isi permit dar s-a creat falsa impresie ca oamenii isi permit.

Poate dura mult pana sa apara pe.portal un dosar iar altele nu apar deloc.
Alte dosare au doar numar de dosar si nimic altceva.

Sfatul meu de mai mult.de 25 de ani este acela sa se plătească avocatul anticipat la asemena.mod încât sa rezolve tot rapid.
Plata anticipata si stimulanta, nu o plata care sa nu duca la nimic.
Sfatul meu a dat rezultate incredibile in.timp.si la rezultate impresionante.


Faptul ca avocatii nu au luat bani anticipat ca sa se impună în instante a dus la ceea ce aveam astazi in justitie, un efect produs in timp.
In regimul.comunist exista o vorba, ei se fac ca plătesc și alții ca muncesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu am achitat integral onorariul avocatului si cheltuieli de judecata. Ma interesa doar in cate zile voi sti numarul dosarului sau cum se zice. Ingrijorarea mea vine din faptul ca au trecut deja 7 zilesi inca nu s-a facut contestatia, desi am depus si toate documentele. Atat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati plătit avocatul este obligat sa depună acțiunea in termenul legal.
Nu tine de ceea ce are sau nu chef.

Pe portal apare greu.

Justitia a ajuns sa se miște extrem de greu la toate capitolele in prezent.
Au avut grija unii care nu prea se pricep la justitie sa dea legi pentru accelerarea...justiției și s-a cam ales praful de celeritatea ei...
Este greu sa te pricepi la celeritate si cei care visau la ceva si nu înțeles ce fac au distrus de fapt celeritatea justiției.

Asta cam observati dvs. astazi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare inregistrare dosar la judecatorie dorel13 dorel13 Cum pot verifica daca avocatul a depus cerere de chemare in judecata pentru impartirea unui teren intre rude (mostenire)? I-am platit de 7 luni avocatului ... (vezi toată discuția)
Ce forma de plata pentru avocat? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, As dori sa stiu ce forme de plata se folosesc in zilele noastre pentru avocati, onorariu. Nu mai doresc sa platesc in avans desi multi cer asa. ... (vezi toată discuția)
Proces retrocedare imobil ieia ieia In anul 2004 am facut o intelegere verbala cu o firma de avocatura, care sa ne sprijine in retrocedarea unui imobil. Nu am semnat niciun contract, le-am dat ... (vezi toată discuția)