avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS optional pe estimat PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS optional pe estimat PFA

CASS optional pe estimat PFA este calculat la 6 salarii iar daca optez/ platesc obligatoriu pe realizat la anu, contributia este calculata la 12 salarii?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:13, 23 Decembrie 2020
Doar daca aveti venitul net sub plafon si doriti sa optati pentru plata cass, la estimat cat si la final de an la realizat, platiti pentru 6 salarii.
Nu stiu inca daca sunt/voi fi sub plafon sau peste. pe 2020.
Deci daca o sa fiu peste plafon cu realizatul pe 2020, voi plati CASS direfenra pana la 12 salaratii indiferent daca platesc acum pe estimat cu optiune la 6 salarii?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafonul pentru contributia la pensie in cazul pfa? Alexutu123 Alexutu123 S-a scos plafonul pentru contributia la pensie in cazul pfa? (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru un cmi și inchirieri chirfeli chirfeli Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica 212 pentru un CMI cu venituri din CMI si inchiriere spatiu.in valuta total sub 12 salarii minime. In 2022 la ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)