avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt ...

Buna seara. Sunt mama a 3 copii,insarcinata cu al patrulea. Sunt in curs de divort,după ce sotul meu a fost f violent cu mine,fiind insarcinata și in prezența copiilor. A fost violent și cu băiatul mare de 7 ani.El este cercetat penal pt violenta in familie si amenințare ( m-a amenințat cu cutitul la gât ca ma omoară,poliția și pompierii au fortat usa si l au gasit cu cutitul deasupra mea) . Indiferent de rezultatul procesului in care este judecat penal,in procesul de divort pot obtine custodie exclusiva? Am certificat medico legal atat pt mine,cat si pt copil. Nu e la prima abatere. Mai am alte certif medico legale din 2018,tot asa pt băiatul de 5 ani,cat avea atunci
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
Liliana2019, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Martonze a scris:

D-na Liliana, chiar dacă obţineţi autoritatea părintească exclusivă, tatăl copiilor dvs. va avea drept la relaţii personale cu copiii, deci veţi interacţiona cu el. Aşa că, să nu vă faceţi speranţe cu ordinul de protecţie, acela expiră şi tatăl îşi reintră în drepturi.Teoria aplicată de judecători este că "Un soţ violent poate fi un tată bun, fiindcă a fost violent doar cu mama, nu şi cu copiii". Autoritatea unică vă ajută doar la plecarea peste graniţă cu copiii sau la libertatea de a hotărî dvs. singură ce şcoală să urmeze copiii.


"Un soţ violent poate fi un tată bun, fiindcă a fost violent doar cu mama, nu şi cu copiii“.

Cred ca nu ati retinut din context, ca exista unul sau mai multe certificate medicale si pentru violenta asupra copiilor.
As recomanda sa căutați un mediator. Va poate ajuta sa rezolvați toate problemele mult mai rapid. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Buna seara. Ma puteti ajuta cu cateva informatii? In cazul unui divort cu 3 minori,ce se intampla la prima înfățișare la procesul de divorț?
Vorbesc mai mult avocații,in numele nostru,sau suntem și noi părțile,întrebate? Daca vreau sa obtin custodia exclusiva,eu ca și cea care am inițiat acțiunea de divorț,fiind vorba de violenta fizică asupra mea și a unui copil,pe ce sa pun accent in fata judecătorului? Ce valoare au cuvintele rudelor,din partea fiecărei părți,până la urmă se merge nu pe vorbe răutăcioase ci pe dovezi concrete,nu? Normal ca orice rudă de a lui încearcă să țină cu el,sa spuna minciuni, dar judecătorul va ține cont de dovezi clare,nu? (Certif medico legale,plângere penală,etc). Daca am dovezi ca el a fost foarte violent cu mine si baiatul cel mare,în prezența copiilor mici,e cercetat penal pt violenta in familie si amenințare cu moartea pot obtine custodie exclusiva și program de vizita redus la minim,mai ales că el face tratament psihiatric,sunt probleme și imi e teama ca le poate face rau copiilor. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
Liliana2019, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva diana2003 diana2003 buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. sunt intr-o situatie disperata si simt ca justitia e nedreapta si nu stiu ce sa fac. Am introdus divortul acum ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)