avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai funcționează în legalitate o Persoană ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai funcționează în legalitate o Persoană Juridică care are sediul social expirat (chiar inexistent), și mai ales Actele Constitutive ne-modificate și ne-actualizate la Judecătoria locală din 1997, adică de 23 de ani ?

Mai funcționează în legalitate o Persoană Juridică fără scop patrimonial (o Asociație de Proprietari), știind că are sediul expirat (de fapt, „în mod oficial” sediul Asociației e declarat în Fals de „șefii” acesteia la o locație inexistentă și inopozabilă), această așa-zisă Persoană Juridică având aceleași Acte Constitutive din ... 1997, adică de 23 de ani Statutul și Acordul de Asociere n-au mai fost modificate și n-au mai fost actualizate la Judecătoria locală (și în Registrul Public Special al Asociațiilor și al Persoanelor Juridice aflat la Grefa Judecătoriei locale), încălcând mai multe articole din Legea nr. 196/2018, Noul Cod Civil și Noul Cod de Procedură Civilă (se încalcă și articole din Codul Penal) ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:32, 4 Ianuarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să verificați dacă acea societate este radiată sau nu. După atâta timp, eu cred că este radiată.


Adrian ALBU a scris:

Trebuie să verificați dacă acea societate este radiată sau nu.


Nu este vorba despre societate comerciala ci despre asociatie de proprietari
Faceti dovada la judecatoria teritoriala ca
sediul Asociației e declarat în Fals de „șefii” acesteia la o locație inexistentă și inopozabilă),
si asteptati concluzia judecatoriei

Vi se pare normal și legal ca o Persoană Juridică, precum o Asociație de Proprietari, să aibă ne-modificate și ne-actualizate la Judecătoria locală (în Registrul Public Special al Asociațiilor) Actele Constitutive de acum ... 23 de ani ???
Astfel, aceasta are și sediul expirat din 2011 - sediul inexistent din Bd. Independenței Bl.C1, Sc.,4, Parter (acolo este o ... magazie a celor 16 proprietari din acea scară de bloc) îl declară în fals către orice instituție sau către orice persoane fizice sau juridice).
Cum dovedești în Adunările Generale că ai convocat TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI, dacă tu ai 458 de proprietari despre care nu știi absolut nimic din ... 1997 ?
Cum s-au convocat membrii Asociației pentru Adunările Generale anterioare ?
Cumva au votat DECEDAȚII ȘI NE-PROPRIETARII, adică aceia care figurează și azi, după 23 de ani, în Acordul de Asociere aflat la Judecătoria Brăila ?

ynocentta a scris:

Adrian ALBU a scris:
Trebuie să verificați dacă acea societate este radiată sau nu.

Nu este vorba despre societate comerciala ci despre o Asociație de Proprietari.
Faceți dovada la Judecătoria teritoriala ca
sediul Asociației e declarat în Fals de „șefii” acesteia la o locație inexistentă și inopozabilă),
și așteptați concluzia Judecătoriei.

Nu știu exact ce OBIECT să invoc în Instanță.
Am de gând să cer anularea oricărui act juridic care nu a fost actualizat în baza Legii nr. 196/2018.
Voi invoca faptul că Statutul și Acordul de Asociere sunt INOPOZABILE, NULE ABSOLUT ȘI CADUCE, având în vedere că s-au întocmit în baza legislației existente în anul 1997 !

Nu mai zic de faptul că în ultimii 11 ani șefii ilegal aleși ai Asociației noastre n-au convocat decât 4 Adunări Generale anuale, și acelea ilegal convocate pentru cei 458 de proprietari !
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Acum câteva zile am aflat de la un prieten că a fost executat silit de către o asociație de proprietari „fantomă”, pentru niște cheltuieli de judecată rezultate din două procese. flory_mr flory_mr Acum câteva zile am aflat de la un prieten că a fost Executat Silit de către o Asociație de Proprietari „fantomă”, pentru niște Cheltuieli de ... (vezi toată discuția)