avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat ...

Buna ziua, acum un an am achizițonat un apartament, rezultat dintr-un duplex care a fost separat in 2 apartamente. Conform contractului de vânzare cumpărare eu am achiziționat un loc de parcare de 14 mp la subsolul blocului. Problema este ca acest loc de parcare este in spatele locului de parcare al vecinului meu, și eu nu am nici o alta cale de acces, decât prin parcarea vecinului. Acesta și-a instalat un blocator și refuza sa îmi dea cheia de la blocator, sa pot sa-mi scot mașina, care in momentul de fata e blocată in parcare. El susține ca știam foarte bine situația locului de parcare in momentul achiziției, și ca nu am nici un drept sa trec peste locul dumnealui. Vecinul este proprietarul celui de-al 2 lea apartament, rezultat din împărțirea duplexului in 2 apartamente. Acum 15 când s a făcut acesta împărțire, vechea asociație le a trasat alte 2 locuri de parcare, undeva pe o cale de Access. Dar in acte nu s-a dat nimic. Ei au parcat acolo timp de 15 ani, pana in ziua când un alt proprietar i-a dat in judecată, întrucât parchează ilegal pe calea de Access. Acele locuri de parcare au fost anulate conform hotărârii judecătorești și proprietarii au fost nevoiți sa revină la locul inițial, care a aparținut acelui duplex. Ma puteți sfătui ca rog, ce as putea sa fac in aceasta situație sa pot avea acces la locul meu de parcare? Menționez faptul ca nu exista cadastru și intabulare pentru aceste locuri de parcare de la subsolul blocului. Am contactat administrația și ea mi a spus ca nu se poate baga, întrucât este proprietate privată și nu are nici un drept . Avea acest vecin dreptul sa își monteze blocator pe locul lui de parcare, având in vedere ca mașina mea se afla la momentul respectiv in parcare și astfel mi a blocat accesul sa o pot scoate sau intra in parcare?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2020
ancatod, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancatod , utilizator 18:09, 19 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazul dvs. este complex.
Mergeti la avocat ca sa rezolvati judecatoreste daca altfel nu se poate.
Nu vad temei legal ca sa va blocheze masina dar astfel de lucruri se rezolva adesea prin bună înțelegere.
Avocatul o sa va gândească cazul si o sa găsească calea.
ancatod a scris:
Avea acest vecin dreptul sa își monteze blocator pe locul lui de parcare, având in vedere ca mașina mea se afla la momentul respectiv in parcare și astfel mi a blocat accesul sa o pot scoate sau intra in parcare?

Nu avea dreptul. O rezolvati in instanta si cereti si daune.
Avea dreptul pentru că chiar dacă nu ar fi blocatorul ci masina lui parcată pe locul lui de parcare ,dumneavoastră cum intrati sau cum ieșiți?Te duci la el să ii ceri sa scoată masina din parcare ca să intri sau să ieși tu?Chiar nu puteți să parcați undeva unde nu aveți acces.Cele doua locuri,unul in spatele celuilalt trebuie deținute de un singur proprietar.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

Problema e ca parcarea este subterana. Pe niciun loc de parcare nu are documentație cadastrală și în acte fiecare proprietar a cumpărat un loc de parcare care de altfel apare pe o schiță care nu este legalizată. Apartamentul meu cu apartamentul vecinului a fost un duplex. Acest duplex avea un loc de parcare fata, spate. Cand duplexul a fost transformat in 2 apartamente, veche a administrație le a dat celor 2 proprietari un alt loc de parcare. Acel loc de parcare a fost pierdut în instanță întrucât a făcut reclamați un vecin ca e pe locul de la intrare. Acum s a revenit la locul inițial. Chipurile proprietarul de dedesubt are locul de parcare în fața, iar locul meu e în spate dansului. Eu am încercat pe cale amiabilă. Dansul nici măcar nu locuiește în compex. Și a adus o mașină și o ține parcată acolo cu prelata. Mi-e nu mi se pare normal, ca el sa poată parca, pe un loc pe care nici măcar nu are acte legale, doar ca apare intr o schiță desenata, și eu sa rămân fără loc de parcare în condițiile în care 20 mp din parcarea subterana is ai mei cumpărați, doar ca nu am documentație cadastrală pe ei. Cum aș putea totuși sa soluționez această problemă. Pe cale amiabilă nu se poate pentru ca dumnealui nu dorește sub absolut nicio formă să discute.

Mulțumesc frumos
mitabiciclista a scris:

Avea dreptul pentru că chiar dacă nu ar fi blocatorul ci masina lui parcată pe locul lui de parcare ,dumneavoastră cum intrati sau cum ieșiți?Te duci la el să ii ceri sa scoată masina din parcare ca să intri sau să ieși tu?Chiar nu puteți să parcați undeva unde nu aveți acces.Cele doua locuri,unul in spatele celuilalt trebuie deținute de un singur proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)
Păstrare cotă indiviză apartament? Bachus20 Bachus20 Bună seara! O întrebare, dacă se poate: Dețin un imobil de x mp, pe care doresc să îl vând. Ideea este că în jurul blocului unde se află acest ... (vezi toată discuția)
Blocare cale secundara acces imobil Yashin Yashin In blocul de locuinte in care locuiesc sunt 2 cai de access, una prin fata si una prin spate. Calea de access din fata, cea principala este libera si se poate ... (vezi toată discuția)