Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Vreau sa merg la divorț din cauza ca sotia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Vreau sa merg la divorț din cauza ca sotia m-a înșelat. ...

Buna ziua. Vreau sa merg la divorț din cauza ca sostia ma înșelat.
Suntem căsătoriți de 1 an si 4 luni.
Nu avem nimic pe numle nostru nici inainte de casatorie.
Întrebarea este in legatura cu bani de dupa nunta. Suma de bani a fost in jur de 30.000 lei. Acești bani iam cheltuit amundoi. Acum fosta soacra spune ca vrea sa ma dea in judecata sai dau jumatate din bani. Dar acei bani daca nu mai sunt si sau cheltuit de amundoi mai este posibil sa împărțim acei bani. Si nu sunt justificati de nici un fel acei bani. Plus ca nunta am făcut-o din bani mei.
Ce treaba are soacra cu banii dumneavoastră și ai soției?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soacra nu va poate chema in judecata intrucat nu are calitate procesuala.
Un eventual proces privind impartirea banilor primiti cu titlu de "dar de nunta" nu poate fi demarat decat de sotie, dar in conditiile in care spuneti ca au fost cheltuiti impreuna, nu are nicio sansa de castig.
Nu au sanse de izbândă.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viitoarea fostă soacră poate să facă ce vrea. :) Problema e să și reușească. Nu există temei legal. Dacă aveți ceva împărțit, cu soția veți împărți. Aș recomanda pt rapiditate și costuri mici, să căutați un mediator. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca spuneti ca nunta a fost facuta din banii d-vs..( ar fi bine sa avezi dovezi in acest sens, pentru a se evita anumite probleme...intelegeti ) atunci ce treaba are fosta soacra cu banii d-vs ? Ca sa facem haz de necaz, puteti d-vs. sa-i cereti bani pentru ca a mancat si baut din banii d-vs....i-a mai cantat probabil si formatia ( a costat si formatia ) ...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
draftacristi, utilizator

Alte discuții în legătură

Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Partaj- soacra poate interveni in procesul de partaj ? ContSters284802 ContSters284802 Buna ziua, Va rog sa-mi acordati suport in urmatoarea speta: Am avut o casnicie de 12 ani cu sotul meu, casnicie in urma careia a rezultat un minor de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Lichidare cont bancar OlaruCatalin OlaruCatalin Buna ziua, Am o intrebare legat de bunurile comune. Sunt casatorita de 3 luni. Impreuna cu sotul am facut un cont bancar in care am depus banii de la nunta. ... (vezi toată discuția)