avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! La multi ani cu multa sanatate intregii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! La multi ani cu multa sanatate intregii comunitati ...

Buna ziua! La multi ani cu multa sanatate intregii comunitati avocat net.Avem nevoie de indrumare. Nu stim cum sa procedam Este vorba de matusa mea care vrea sa lasa prin testament apartamentul nepotului sau de fiu, nepot care acum are varsta de 3 ani .De ce trece peste fiu? Aceste nu este demn la mostenire pentru ca a intentat la viata matusii fizic moral prin injurii, imbranceli etc. matusa mea a avut probleme cu ridicarea tensiunii in urma altecatieie cu fiul ei, s-a chemat salvarea, a fost la medicina legala pentru ca a fost imbracita si s=a lovit de tocul debaralei (sunt poze), a fost dusa de fiul ei la pshiatru si nu la pshiholog cum vorbisera pentru ca nu puteau sa comunice Matusa mea a fost ca un miel la taiere fara sa stie ca fiul aranjase cu pshiatra sa o scoata nebuna. Si uite asa, stand pe scaun nedumerita nestiind ce cauta acolo, in cateva minute doctorita psjhiatra a spus ca are schizofrenie., asta dupa ce in cateva minute fiul a inceput sa minta ca nu se impaca cu vecinii, lucru neadevarat, ca nu stiu ce telefoane ar fi dat unei matuse. etc. Mentionez ca matusa mea este in toate facultatile ei mintale, nu a avut nicidata nevoie de pshiatru, nu apare in fisa medicului de famile ca ar fi urmat un tratament pshiatru..Mentionez ca fiul a avut tulburari de comportamnet mai in tineterete, cand natusa l-a dus la pskiholog pentru asi lua examenele. dar, nu a agrsat-o sau sa fie jignita, cu alte cuvinte avea inca sentimente fata de ea. Acum vine partea cea mai interesanta, Fiul cunoaste o femeie care cu gura ei a spus ca este ,,posedata""S-a despartit de doua ori de ea, dupa care a facut ,, nu stim ce""si si-au pus pirostriile in cap. De atunci, fiul are fata de mama sentimente de ura si de aici se deruleaza intraga poveste...Matusa vrea sa-si vada nepotul dar fiul nu il aduce pe motiv ca nu o recunoaste de mama si bunica.Astfel neavand nicio putere matusa mea vrea sa mearga la notar pt. testament si in instanta sa-si vada nepotul. Deci, cum sa procedeze? O speta greu de digerat in care lipsesc multe elemente, dar si greu de rezolvat.O puteti ajuta si indruma? Astept raspunsul dvs. multumindu-va anticipat!
Fiul este moștenitor rezervatar și poate cere în instanță reducțiunea testamentului. Deci testamentul nu este o soluție bună, fiind atacabil. Câți ani are nepotul`?
Buna ziua! in codul civil exista art. 1069 litera a, b pt ingratitudine, iar cele expuse in mesajul anterior cred ca s-ar incadra aici..Nu credeti? Iar pt ca nepotul are 3 ani se poate cere o imputernicire pana la varsta de 18 ani sa poata proteja testamentul, art.1077. litera a ,.Cod civil.Multumesc pt raspuns.... !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ingratitudinea e una, nedemnitatea, e alta, reductiunea e una, executarea testamentara, alta.
Ce ati citat dvs nu are nicio legatura cu situatia dvs.
pentru vizita, natusa se poate adresa instantei sa ceara.
a fost la medicina legala pentru ca a fost imbracita si s=a lovit de tocul debaralei (sunt poze), a fost dusa de fiul ei la pshiatru si nu la pshiholog cum vorbisera pentru ca nu puteau sa comunice Matusa mea a fost ca un miel la taiere fara sa stie ca fiul aranjase cu pshiatra sa o scoata nebuna. Si uite asa, stand pe scaun nedumerita nestiind ce cauta acolo, in cateva minute doctorita psjhiatra a spus ca are schizofrenie., asta dupa ce in cateva minute fiul a inceput sa minta ca nu se impaca cu vecinii, lucru neadevarat, ca nu stiu ce telefoane ar fi dat unei matuse. etc.

aici e o poveste din care nu aveti toate elementele.
daca s-a ajuns la medicina legala, matusii i s-a eliberat probabil un certificat medico legal, apoi trebuie sa depuna plangere la politie pt loviri sau alte violente, o putea face cand isi revenea.
Nu inteleg ce cauta apoi cu fiul , tot cu el, la psiholog ( daca ar fi fost sa fie ce credea ea)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Testamentul poate fi supus reductiunii, daca incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari .

Acesta este un act revocabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament julius05 julius05 O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)