avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Profesia de "mediator"
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Profesia de "mediator"

As vrea sa stiu unde si cand se fac cursuri de pregatire pentru aceasta profesie.
Cel mai recent răspuns: Zeno Daniel Sustac , Avocat 08:31, 31 August 2006
Cursuri pentru mediatori s-au facut si anul trecut la Craiova, dar din cate stiu au participat numai avocati. Anul asta toata lumea umfla din umeri....deocamdata. Probabil va fi si asta o profesie "numai pentru unii":-/
Centrul de Mediere Craiova derulează un proiect de formare a mediatorilor profesionişti începând cu februarie 2005. Proiectul este destinat barourilor de avocaţi şi va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an. Practic, au fost selectaţi pe baza unui interviu câte 10 avocaţi din 36 de barouri (până acum), avocaţi care au participat la cursurile care au avut loc la Craiova.

Pe 8-9 septembrie 2006 se va organiza selecţia şi pentru avocaţii din Tulcea respectiv Constanţa, urmând ca la sfârşitul lunii probabil să fie organizată selecţia pentru Giurgiu şi Bucureşti.

Acest proiect sprijinit de Centrul Cultural de pe lângă Ambasada SUA, Ministerul Justiţiei şi organizat în colaborare cu Baroul Dolj s-a născut din necesitatea de profesionişti în domeniu cât s-a bazat pe dispoziţiile privind medierea din legislaţia avocaţilor.

După luna noiembrie a acestui an când va fi finalizat proiectul cu barourile de avocaţi, cursul va putea fi urmat de persoane care provin din orice profesie. Bineînţeles, va fi necesară o autorizare pentru formator, pentru cursanţii care doresc autorizare din partea Consiliului de Mediere trebuie îndeplinite câteva condiţii prevăzute de lege dar despre toate aceste lucruri vom putea discuta ulterior.

Adi Gavrilă
www.mediere.ro
www.ucmro.ro
Discutii aprofundate pe aceasta tema gasiti si la adresa [ link extern ] >
... sau la [ link extern ] >
:):):):):)

Alte discuții în legătură

Legea medierii a trecut de senat Zeno Daniel Sustac Zeno Daniel Sustac V-a aparea o noua profesie,cea de mediator.O noua profesie liberala,cu tenta juridica.Teoretic instantele se vor degreva de cauze si justitia v-a functiona mai ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa licenta de drept? ContSters172518 ContSters172518 Poate radeti de intrebarea mea,dar sunt nelamurita,si de aceea va rog sa ma ajutati sa pun ordine in mintea mea:deci,obtin diploma de drept,dupa aceea care ... (vezi toată discuția)
Mediere???? Anca Toda Anca Toda Buna ziua, Propun spre discutie urmatoru aspect: In conformitate cu art. 3 lit. f din Legea nr. 51/1995, profesia de avocat se exrcita inclusiv prin ... (vezi toată discuția)