Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. De vreo 2 ani s.a schimbat modul de pontaj datorita deplasarilor in alte localitati pentru executarea de lucrari, doar ca pontajul se intocmeste in ore directe si indirecte. Cele indirecte fiind cele de deplasare. Daca de exemplu plec in delegatie de la bacau la timisoara cele 9 ore de deplasare nu sunt remunerate in nici un fel, motivarea fiind ca nu produc nimic. Cu astfel de deplasari in 2020 am acumulat cca 500 de ore neplatite. Intrebarea mea este....acest mod de plata este legal? Pot face ceva in privinta asta? Multumesc.
Atunci ce sunt? Cum sunt incadrate in programul de munca? Plimbare in interes personal? Daca se intampla ceva cu masina societatii si implicit cu noi angajatii nu se considera accident de munca?
Sunt incadrate ca delegatie .... nu confundati sintagmele intre ele ... Este accident de munca = accidentul suferit în timpul deplasării de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la locul de muncă sau de la un loc de muncă la altul, pentru îndeplinirea unei sarcini de muncă;
Durata traseului nu este inclusa in durata timpului de munca , in schimb daca suferiit în timpul deplasării un accident, acesta va fi cosniderat accident de munca.