avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea privinta: eu cu sotul locuim intr-o casa dobandita prin intermediul prestarii intretinerii bunicii lui, care a decedat. Suprafata totala a curtii in care locuim este de 569 mp, din care 269 ne apartin prin contractul de intretinere, 100 de mp apartin socrului, 100 mp unei matusi si 100 mp unei alte matusi. Mentionez intreaga suprafata este impartita pe loturi. Avand in vedere ca in curte locuim eu cu sotul si socrul, noi vrem de multa vreme sa cumparam si partile matusilor, insa acestea doar din rea intentie nu vor sa vanda sau daca vor cer preturi exagerate. Exista posibilitatea intentarii unei actiuni in instanta prin care sa ni se atribuie si loturile matusilor si noi sa le platim sulte?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:04, 4 Ianuarie 2021
Ok, multumesc mult, inseamna ca nu avem decat sa imprejmuim suprafata ce ne apartine si ele sa faca ce vor cu terenurile lor.
Multumesc mult inca o data, la fel ca dvs gandeam si eu, doar ca ma gandeam ca poate exista vreo solutie de care nu imi dau seama...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU. Matusile sunt ca orice alt vecin care are acte pe imobil, pe teren.
Cum sa-l fortezi sa vanda? Nu ai cum.
Doar in filmele din WestWild erau fortati fermierii sa isi vanda terenul, pentru ca gasisera unii petrol acolo.
Singura solutie ramane "vorba dulce ..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde coproprietarului in indiviziune? sch sch Eu si vecinul avem fiecara casa lui pe un teren in indiviziune. Avem cadastru si plan urbanism. Vrem sa facem partaj, eu urmand sa-i dau contra sulta o parte ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)