avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil rezultat in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil rezultat in afara casatoriei

Buna seara,
In situatia in care in urma unei relatii extraconjugale rezulta un copil, recunoscut legal de catre tata, care sunt obligatiile acestuia fata de copil?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cleo23 , utilizator 02:59, 30 Decembrie 2009
interventie moderator

@romania inedit, va rog sa citit cu mai multa atentie pe viitor mesajele carora doriti sa le raspundeti. Userul a facut deja precizarea asupra faptului ca tatal nici macar nu si-a cunoscut copilul, iar de aici subintelegem si faptul ca cei 3 nu locuiesc impreuna, astfel incat, opiniile dvs. care exced sfera juridicului , nu isi gasesc locul in postarea dvs. Va multumesc pentru intelegere.
legally a scris:

interventie moderator

@romania inedit, va rog sa citit cu mai multa atentie pe viitor mesajele carora doriti sa le raspundeti. Userul a facut deja precizarea asupra faptului ca tatal nici macar nu si-a cunoscut copilul, iar de aici subintelegem si faptul ca cei 3 nu locuiesc impreuna, astfel incat, opiniile dvs. care exced sfera juridicului , nu isi gasesc locul in postarea dvs. Va multumesc pentru intelegere.

:offtopic: Trebuie sa scriu ca eu cand m-am apucat sa raspuns nu era niciun raspuns si atunci cand am vazut ce precizari s-au facut la aceasta speta , am facut si un update .

Foarte multe spete primesc raspunsuri gresite sau incomplete pentru ca nu sunt prezentate decat trunchiat .

Spre exemplu in acest caz userul cleo23 a scris ca
In situatia in care in urma unei relatii extraconjugale rezulta un copil, recunoscut legal de catre tata, care sunt obligatiile acestuia fata de copil?
, asa ca avand in vedere ca userul se numeste cleo23 , eu am presupus ca este vorba despre o mamica tanara de 23 de ani care tocmai a nascut , iar tatal a recunoscut copilul , asa ca tocmai de aceea am dat raspunsul pe care l-am dat .

Dupa aceea userul cleo23 ne-a mai dat un detaliu :
Copilul are 16 ani, iar pana la aceasta varsta tatal nu si-a manifestat niciodata dorinta de a-l cunoaste. Deranjant este ca nici indatoririle financiare nu si le-ar recunoaste. In situatia in care tatal mai are inca un copil din o fosta casatorie, actualment angajat intr-un al doilea mariaj, ce procent din venitul acestuia ar putea avea dreptul fiul meu?...
, dar nu a precizat daca primeste o suma de bani de la tatal copilului sub forma de pensie de intretinere , avand in vedere faptul ca acel copil a fost recunoscut cel mai probabil la nastere si ar fi trebuit sa ceara pensie de intretinere pana acuma .

Ce se poate intelege din expresia " deranjant este ca nici indatoriirle financiare nu si le-ar recunoaste " ?

Se intelege ca nu isi recunoaste indatoririle financiare dar de platit plateste ?
Plateste in baza a ce ?
In baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile ?
Daca plateste in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile , ce scrie in hotarare ?
Daca in hotarare scrie ca se plateste o suma fixa , userul cleo23 trebuia sa depuna o cerere de marire pensie de intretinere , iar daca in hotarare scrie ca pensia de intretinere pentru minor este de 25% din venitul tatalui ( eu m-as mira sa scrie asa pentru ca pe atunci nu se dadeau astfel de hotarari ) , atunci tatal minorului trebuia sa ceara micsorare pensie de intretinere daca mai avea si alti copii .

Din expresia In situatia in care tatal mai are inca un copil din o fosta casatorie, actualment angajat intr-un al doilea mariaj, putem deduce ca tatal minorului de 16 ani mai este tatal a inca un copil rezultat dintr-o fosta casatorie , sau ca tatal copilului a fost casatorit cu o femeie care avea deja un copil , femeie de care a divortat , casatorindu-se cu alta femeie ?
Multumesc pt raspunsuri. Cat despre interventia dlui. romania inedit, tin sa rog ca astfel de comentarii de natura personala si presupuneri sa nu le mai adreseze, caci acestea nu isi au locul si depasesc sfera bunului simt uneori. Eu am precizat destul de clar situatia, daca si era citita cu atentie. Sfaturile pe care le-am solicitat erau strict legate de juridic, ci in niciun caz legate de sex sau lectii de viata. Multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Vbnm Vbnm Cineva are 2 copii din 2 foste casatorii pentru care plateste pensie alimentara. S-a recasatorit si a mai facut un copil. Pensia alimentara pe care o plateste ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere a minorului de catre parintii separati insa nedivortati raluca_tudorache raluca_tudorache Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo lege cu privire la obligatia de plata a unei pensii alimentare pentru un minor in cazul in care parintii ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters205359 ContSters205359 Paratul are un copil minor dintr-o casatorie anterioara.Noi vom divorta, avand un copil .Cum se va socoti cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)