legally a scris:
interventie moderator
@romania inedit, va rog sa citit cu mai multa atentie pe viitor mesajele carora doriti sa le raspundeti. Userul a facut deja precizarea asupra faptului ca tatal nici macar nu si-a cunoscut copilul, iar de aici subintelegem si faptul ca cei 3 nu locuiesc impreuna, astfel incat, opiniile dvs. care exced sfera juridicului , nu isi gasesc locul in postarea dvs. Va multumesc pentru intelegere.
:offtopic: Trebuie sa scriu ca eu cand m-am apucat sa raspuns nu era niciun raspuns si atunci cand am vazut ce precizari s-au facut la aceasta speta , am facut si un update .
Foarte multe spete primesc raspunsuri gresite sau incomplete pentru ca nu sunt prezentate decat trunchiat .
Spre exemplu in acest caz userul cleo23 a scris ca
In situatia in care in urma unei relatii extraconjugale rezulta un copil, recunoscut legal de catre tata, care sunt obligatiile acestuia fata de copil?
, asa ca avand in vedere ca userul se numeste cleo23 , eu am presupus ca este vorba despre o mamica tanara de 23 de ani care tocmai a nascut , iar tatal a recunoscut copilul , asa ca tocmai de aceea am dat raspunsul pe care l-am dat .
Dupa aceea userul cleo23 ne-a mai dat un detaliu :
Copilul are 16 ani, iar pana la aceasta varsta tatal nu si-a manifestat niciodata dorinta de a-l cunoaste. Deranjant este ca nici indatoririle financiare nu si le-ar recunoaste. In situatia in care tatal mai are inca un copil din o fosta casatorie, actualment angajat intr-un al doilea mariaj, ce procent din venitul acestuia ar putea avea dreptul fiul meu?...
, dar nu a precizat daca primeste o suma de bani de la tatal copilului sub forma de pensie de intretinere , avand in vedere faptul ca acel copil a fost recunoscut cel mai probabil la nastere si ar fi trebuit sa ceara pensie de intretinere pana acuma .
Ce se poate intelege din expresia "
deranjant este ca nici indatoriirle financiare nu si le-ar recunoaste " ?
Se intelege ca nu isi recunoaste indatoririle financiare dar de platit plateste ?
Plateste in baza a ce ?
In baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile ?
Daca plateste in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile , ce scrie in hotarare ?
Daca in hotarare scrie ca se plateste o suma fixa , userul cleo23 trebuia sa depuna o cerere de marire pensie de intretinere , iar daca in hotarare scrie ca pensia de intretinere pentru minor este de 25% din venitul tatalui ( eu m-as mira sa scrie asa pentru ca pe atunci nu se dadeau astfel de hotarari ) , atunci tatal minorului trebuia sa ceara micsorare pensie de intretinere daca mai avea si alti copii .
Din expresia
In situatia in care tatal mai are inca un copil din o fosta casatorie, actualment angajat intr-un al doilea mariaj, putem deduce ca tatal minorului de 16 ani mai este tatal a inca un copil rezultat dintr-o fosta casatorie , sau ca tatal copilului a fost casatorit cu o femeie care avea deja un copil , femeie de care a divortat , casatorindu-se cu alta femeie ?