avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Soțul este administrator si angajat al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Soțul este administrator si angajat al firmei , poate ...

Buna ziua! Soțul este administrator si angajat al firmei , poate intra in concediu de crestere copil ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 4 Ianuarie 2021
Poate intra in concediu de crestere copil , numai daca indepineste conditiile legii.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea devenituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Da ,el a realizat venituri din activitati agricole( firma in acest scop este făcută) si plata impozitului pe salariu a fost si este plătită la zi
In speta, poate beneficia de indemnizatia CCC.
Am inteles ,multumesc frumos. Înțelesesem ca ar afecta cumva faptul că este administrator si ar trebui să renunțe la această funcție, sa cedeze firma pe numele meu pt a putea beneficia de ccc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate ramane administrator fara remuneratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul maternal, o conditie pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului? Amaliaenescu Amaliaenescu Buna ziua! In Decembrie voi naste al doilea copil, iar din motive personale as vrea sa imi dau demisia luna aceasta (precizez ca sunt angajata la actualul ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil tata scufitza1989 scufitza1989 Care sunt condițiile că tatăl sa intre in concediu creștere în prima lună și apoi sa intre mama? (vezi toată discuția)
Ccc Caba violeta Caba violeta Bună ziua daca am o antrerupere de 3luni antrun an ami pot plati eu acele 3luni ptr a nu ma afecta la ccc? Mentionez ca antreruperea este facuta de sef fara ... (vezi toată discuția)