avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina înscrisă pe numele meu. Anul trecut in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina înscrisă pe numele meu. Anul trecut in februarie fostul ...

Masina înscrisă pe numele meu. Anul trecut in februarie fostul soț mia facut cadou, o masina, micuța cu motor de 1,2. Eu nu am vrut să o iau , mia zis ca e pt fata nu pt mine. În cele din urmă am acceptat, după care mia zis ca vrea sa ne impacamca copilul să aibă amândoi părinții. În aprilie el a inceput sa se poarte rece cu mine, bine inteles eram deja împreună. Cand venea de la servici hainele lui mirosea a parfum de femeie. I-am zis dar bine inteles nu a recunoscut. Acuma a inceput sa dea din nou în mine, si mia interzis să mai folosesc mașina, doar cand este fata. Eu vreau să plec definitiv de data asta de la el.noi suntem divortati din 2019. Ce fac cu mașina? O dată ce este trecută pe numele meu? Ias lasă si casă la care am muncit ,si mașina și aș pleca să nu mai fiu bătaia de joc a lui.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:54, 8 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Bunurile dobandite in timpul casatoriei, sunt bunuri comune. Aceste bunuri pot face obiectul actiunii in partaj. Actiunea in partaj este imprescriptibila.
Ceea ce ati dobandit dupa desfacerea casatoriei se considera bunuri proprii.
Masina fiind pe numele dvs. se prezuma ca este bun propriu. El va trebui sa dovedeasca ca ii apartine.
Atat timp cat sunteti divortati,daca aveti pretentii puteti deschide actiune de partaj al bunurilor comune
Vehiculul este pe numele dv ,este bun personal,-ex sotul urmand sa faca dovada ca a achizitionat-o si pentru cine ...
masina este la dvs, deci o pueti lua la plecare, sa nu uitati sa luati si actele :).
daca o ia sau vandalizeaza, veti putea face plangere la politie.
Afirmati ca autoturismul este un dar. Codul civil asimileaza darul cu donatia si reglementeaza dăruitul in functie de valoare, parca 25.000 de lei e pragul.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort bodelina bodelina buna! vreau sa divortez de sotul meu pe cale amiabila la primarie. intrebarea mea este daca el poate cere sa se faca partaj dupa divort. am fost casatoriti 2 ... (vezi toată discuția)
Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț ... Justiția Divină Justiția Divină Bună ziua, Se poate activa un partaj după 28 de ani de la divorț în situația în care soția a aflat că sotul în timpul casatoriei a cumpărat un ... (vezi toată discuția)