avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECȚIE PENSIE ! Bună seara, În baza noii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECȚIE PENSIE ! Bună seara, În baza noii legi a pensiilor, valabilă de la ...

Bună seara,
În baza noii legi a pensiilor, valabilă de la 01.09.2021, indicele de corecție rămâne 1,41 pentru cei care beneficiază de condiții speciale de muncă ( e vorba de cei care lucrează în domeniul metalurgiei). Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Paduraru Gheorghe , utilizator 11:02, 10 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza legii 127/2019 care va intra in vigoare la 01/09/2021(daca va intra) indicele de corectie va disparea ca si notiune.
Deci, nu va mai intra in calculul pensiei.
Mulțumesc pentru răspuns !

Carp Mircea a scris:

In baza legii 127/2019 care va intra in vigoare la 01/09/2021(daca va intra) indicele de corectie va disparea ca si notiune.
Deci, nu va mai intra in calculul pensiei.

Buna ziua,
M-am pensionat pentru invaliditate in martie 2017, iar in mai 2021 am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta.Mentionez ca in perioada pensiei de invaliditate am luctat cu un program de 4 ore( grupa 3 de invaliditate)
Ce coeficient de corectie trebuia aplicat punctajului mediu anual?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel din 2017.
Nu apare ,din nou ,o discriminare intre pensionarii pentru invaliditate pe L19,respectiv L 263 daca unuia i se aplica indicele aferent anului 2021 si celuilalt cel din 2017?

Alte discuții în legătură

Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea ... ciorneidumitru ciorneidumitru Dar dacă aș renunța acum la această pensie până la pensionarea de drept ? (vezi toată discuția)