avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi mergea ...

Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi mergea un bec pe poziție, întrebarea e următoare, eu sunt în Bistrița, iar județul de reședință e Buzău, talonul mi a fost trimis acolo, dacă ma duc la RAR în Bistrița pentru a vedea ca am rezolvat problema becului, cum pot face rost de talon pentru a nu ma deplasa pana la Buzău, se poate trimite prin posta, sau măcar pe adresa din buletin sa fie trimis? Cum trebuie sa procedez

.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:32, 11 Ianuarie 2021
Ciudat e ca v-au retinut talonul pentru asa ceva, asta se face pentru lucruri grave, nu pentru bec de pozitie ars.
Articolul 112
(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reține de către poliția rutieră în următoarele cazuri:
........................
c) vehiculul circulă noaptea fără faruri sau lămpi de semnalizare, dispozitivele de iluminare și semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevăzute în normele tehnice în vigoare;
d) vehiculul circulă cu deficiențe majore sau periculoase la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;
...................

In ceea ce priveste returnarea, da, trebuie sa ajungeti la Buzau, daca acolo e talonul :

(4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, cu excepția celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de către poliția rutieră, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, în condițiile prevăzute în regulament, precum și la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

[ link extern ]

De ce spun ca arderea unui bec de pozitie nu e o defectiune majora- pentru ca poti conduce si noaptea un vehicul daca ai o lumina de intilnire pe fata stinga si pozitia functionala pe spate stinga.

Art. 114 din HG 1391/2006
(4) Pe timpul noptii sau în condiţii de vizibilitate redusa autovehiculele sau remorcile cu defectiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare luminoasa nu pot fi conduse sau remorcate fără a avea în functiune pe partea stanga, în faţa o lumina de intalnire şi în spate una de pozitie.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
latka, moderator
Da, este foarte ciudat, acum o ora mi l a luat, și le am zis ca îl schimb pe loc dar au zis ca nu mai au ce face ca au completat avertismentul, măcar nu mi au dat amenda, doar avertisment, sau pot prelungi dovada mai mult de 15 zile dacă ma duc la rar în Bistrița ? Deoarece abia am ajuns în Bistrița la munca și nu m as întoarce după 2 săptămâni acasă ca e drumul lung, obositor și costisitor
Pai daca vi l-au luat acum o ora, nu il trimit imediat la Buzau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este ilegal sa ai un far de ceata defect? mai bine zis, e penalizabil? ... Kryghn Kryghn Este ilegal sa ai un far de ceata defect? Mai bine zis, e penalizabil? Am fost oprit pentru lipsa unui far de ceață (față) si apoi cautat pentru toate ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă "deficienţe majore la sistenul de iluminare" Bastiahos Bastiahos Din 25.05.2018, art. 101, alin. 1 pct. 11 spune că se sancționează, cu clasa a treia de sancțiuni, deficiențele majore ale sistemului de iluminare. Nu am ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se retina talonul masinii pentru un bec ars? cristi_123 cristi_123 Am depasit masina politiei logan nou mcv ,care se deplasa in afara localitatii,pe un drum judetean si circula ostentativ cu aproximativ 40 km/ora.Dupa ... (vezi toată discuția)