avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... ACCIDENT DE MUNCA cu itm mai mare de 3 zile.Politia ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

ACCIDENT DE MUNCA cu itm mai mare de 3 zile.Politia imi cere ...

ACCIDENT DE MUNCA cu itm mai mare de 3 zile.Politia imi cere copia dosarului. care este baza legala ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:36, 11 Ianuarie 2021
Care este starea victimei? Sunt implicate mai mult de trei persoane?
Poate reveniti cu mai multe detalii, la ca ati intrebat as putea spune ca politia nu ar trebui sa aiba vreun amestec, accidentele cu itm mai mare de trei zile sunt cercetate de o comisie numita de angajator.
Posibil ca parchetul sa se fi sesizat din oficiu sau sa fi fost sesizat de o persoana/ firma/ spital, etc. Procurorul a trimis sesizarea la politie pentru cercetare preliminara in vederea stabilirii de catre procuror daca se va face sau nu cercetare penala.
Trebuie ca firma care a inregistrat AM sa primeasca adresa oficiala de la politie prin care cere dosarul de cercetare.
Evenimentul produs, posibil sa fi trebuit a fi anuntat de catre angajator si la parchet, tinand cont de imprejurarile producerii acestuia.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificrile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - declarare accident de munca angajat fara forme legale danielrafail danielrafail in cat tinp poti declara accidentul de munca la tribunal ori parchet daca lucrezi la negru fara carte de munca (vezi toată discuția)
Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, in cazul unui accident de munca cu ITM, spitalizare 14 zile si reluarea muncii dupa concediul medical de o luna de zile, dupa cercetarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,tatal meu a decedat ieri la locul de munca.sa simtit ... silvia.urzica@yahoo.com silvia.urzica@yahoo.com Buna ziua,tatal meu a decedat ieri la locul de munca.Sa simtit rau,a avut dureri in piep si seful lui in loc sa sune la ambulanta la luat si la dus in ... (vezi toată discuția)