avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functia de sef birou respectiv sef ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functia de sef birou respectiv sef serviciu/departament este ...

Functia de sef birou respectiv sef serviciu/departament este considerata functie de conducere sau de executie? Care este termenul de preaviz in caz de demisie care se va mentiona in contractul de munca, pentru un salariat incadrat pe o astfel de functie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 13 Ianuarie 2021
In general, sunt functii de conducere .... situatie in care : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 45 de zile lucratoare , in caz de demisie.
Imi puteti indica, va rog un text de lege, unde se mentioneaza care sunt functiile asimilate celor de conducere?


Multumesc
Codul Muncii
art.277
(1) In sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.
....
Daca in decizia de numire pe post si in fisa postului sunt atributii de coordonare, conducere colectiv, atunci este functie de conducere. Vedeti si in ROF si ROI.
Fișa postului nu decide funcția de conducere.

Alte discuții în legătură

Preaviz pentru functie de conducere dannyrox dannyrox Buna ziua. Am in contractul de munca functia de inginer fara alte specificatii. Am trecut in contract previz de 180 zile calendaristice (contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? cum identific daca am o functie de executie sau de conducere? diana_ro diana_ro Buna ziua, Din Codul muncii: Art. 81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut ... (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)