avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Control medical periodic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Control medical periodic

Buna seara,

Angajații tuturor instituțiilor sunt obligați sa facă controlul medical periodic (anual)?

Majoritatea celor pe care ii cunosc la instituțiile unde lucrează nu fac așa ceva. Doar la angajare

Mai ales acum in plina pandemie

In baza cărei Legi se face si care este personalul care trebuie sa facă

Cei din învățământ si multe alte domenii unde lucrează si cu publicul nu fac

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:05, 12 Ianuarie 2021
Trebuie sa-l facă.
Baza legală este Legea 319/2006 si H.G. 355/2007-privind supravegherea sănătății lucrătorilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-ART. 6 Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.
-ART. 8 (1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

medicina muncii la angajare si anual la angajatori ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Medicina muncii la angajare si anuala la angajatori este obligatorie. Va intreb pentru ca nu am facut medicina muncii la angajare si nici medicina ... (vezi toată discuția)
Certificat medical la angajare cata8 cata8 Buna ziua, La angajare mi se cere certificat medical. In conditiile actuale, pandemia , mai este necesar acest document? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vizite medicale periodice cristianrus cristianrus Angajatorul are obligatia de a asigura vizitele medicale periodice. de unde rezulta obligativitatea angajatului sa le efectueze? (vezi toată discuția)