avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Asociatia de proprietari a efectuat o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Asociatia de proprietari a efectuat o lucrare de schimbare ...

Buna ziua!
Asociatia de proprietari a efectuat o lucrare de schimbare a unui burlan la bloc.Dupa acea lucrare am semnalat faptul ca o parte din apa se scurge pe langa burlan .Asociatia refuza sa remedieze situatia ,spunand ca nu este permis accesul intr-un apartament sa fie remediata problema,singura solutie fiind inchirierea unei schele,dar refuza sa inchirieze o schela ,invocand faptul ca are nevoie de acordul proprietarilor pentru acest lucru.La efectuarea lucrarii anterioare ,s-a montat o schela ,dar nu s-a cerut acordul proprietarilor pentru acest lucru.
Ce putem sa facem pentru ca asociatia sa remedieze problema respectiva?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:17, 13 Ianuarie 2021
In mod normal, firma care a efectuat lucrarea trebuia sa dea garantii la lucrare.
Solicitati asociatiei, in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa activeze garantia lucrarii si sa solicite firmei care a efectuat lucrarea sa remedieze situatia.
Mulțumesc frumos pt răspuns!
O sa verific daca exista vreun certificat de garanție pt lucrare, dar problema este ca asociatia invoca costuri prea mari pentru remedierea problemei pe motiv ca vor fi costuri mari datorita închirierii schelei respective. Banuiesc ca daca exista un certificat de garanție, asociatia trebuia sa activeze această garanție in momentul sesizarii problemei respective.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
mshboss, utilizator
Daca s-a dat garantie la lucrare, pe perioada garantiei, firma care a efectuat lucrarea face remedieri pe cheltuiala sa. Posibil ca reticenta din partea asociatiei sa se datoreze faptului ca lucrarea s-a efectuat fara comanda/ factura/ chitanta. In acest caz, presedintele asociatiei are intreaga raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere "datorie" la asociatie de proprietari toni6687 toni6687 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am posibilitatea sa dau in judecata in contencios administrativ asociatia de proprietari si daca in acest caz exista costuri ... (vezi toată discuția)
Divergenta cu asociatia e proprietari pda88 pda88 Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc, dar baia mea este iesita din corpul principal al cladirii. Aceasta arhitectura este de cand a fost construit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terasa blocului - asociația nu mă ajută crialex crialex Buna ziua. As vrea sa ma ajutați cu un sfat, daca se poate... Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. Din martie 2019 am probleme cu ... (vezi toată discuția)