avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste lumina pe casa scarii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste lumina pe casa scarii?

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a clarifica o problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari, cu privire la repartitia consumului de energie electrica de pe casa scarii.
In baza carei prevederi legale curentul electric de pe casa scarii este parte comuna?
In baza carei prevederi legale si cum se imparte costul consumului de energie electrica de pe casa scarii? Pe cota-parte indiviza? Sau pe numar de persoane?
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 14:30, 1 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


latka a scris:

Daca unii nu cunosc legea, nu inseamna ca ea nu exista.


Nu spune de energia electrica consumata de instalatiile si echipamentele de pe partea comuna. Spune de coloanele instalatiilor de (apa, canalizare, incalzire) energie electrica. Adica atunci cind vrei sa schimbi un cablu de la acea instalatie, costurile cu el si instalarea sa le imparti pe CPI.

Acum am inteles! Multumesc pentru lamuriri.
Consumul de energie electrica aferent casei scarii, subsol (parti comune) se imparte la numarul de persoane alocate la contributie pentru luna respectiva.
Se plateste pe nr. de persoane dar separat energia pe ntru lift si energia pentru iluminare deoarece energia pentru lift este mult mai mare decat cea pentru iluminat. Deoarece legea spune ca, cu aprobarea ad. generale persoanele care locuiesc la parter si et. 1 nu platesc energia pentru lift (daca nu sunt la etajele superioare spalatoria si uscatoria), este necesara o departajare a celor doua consumuri ca si persoanele de la parter si et. 1 sa plateasca iluminarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
anatiti, utilizator
Fa ce s pune latka. In caz ca cei de la parter si etj. 1 sunt scutiti de folosirea liftului, daca nu aveti conoar separat pentru lift si altul pentru iluminat scari, ad. generala aproba ce procente sunt pentru lift si cat pentru iluminat si apoi se impart pe persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)