avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am cumpărat ...

Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am cumpărat 2 ap in bucuresti in timpul căsătoriei singura , notarul mi-a spus ca treb sa precizez in contract si numele soțului , deoarece sunt bunuri achiziționate in timpul căsătoriei .Din păcate soțul tocmai a decedat si nu avem copii. La succesiune primesc drept părinții si fratele lui ? Plata ap am facut-o din contul meu si eu sunt cea care s-a ocupat singura de toate actele .


Liliana Gradinaru a scris:

Independent de actele pe care le-ati facut sau nu, acum sunteti in situatia de a face partaj cu familia sotului. In situatia in care familia considera ca si din banii sotului ati cumparat apartamentele, negociati. Daca inteleg ca doar dv. le-ati achitat din fonduri proprii, mergeti direct lamostenire si dacti aceasta declaratie toti. Daca nu va intelegeti nicicum, ajungeti in instanta cu partajul.
Contactati un avocat sa vedeti daca aveti suficiente dovezi ca imobilele erau, in realittae, bunuri proprii ale dv. Nu luati decizia de a face sau nu un copil in functie de banii sau bunurile de impartit.


Va multumesc mult pentru raspun , sper sa ma înțeleg cu dânșii , iar in ceea ce privește bebe , imi doresc pentru ca amandoi ne-am dorit , plus din respect si dragostea noastră , 12 ani ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Testament pe bunuri în coproprietate ileana-maia ileana-maia Buna ziua, Am divortat de sotul meu in anul 2015 si pana in prezent nu am facut partajul ( sotul meu nu este de acord ca eu sa primesc ceva din bunurile ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefantoth stefantoth Cum pot sa imi ajut sotia in urmatoarea situatie?In urma decesului tatalui ei,ea,sotia mea cu fratele ei nu au facut succesiunea desi au trecut doi ... (vezi toată discuția)