avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua sunt cetatean moldovean cu dubla cetatenie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua sunt cetatean moldovean cu dubla cetatenie pe teritoriul ...

Buna ziua sunt cetatean moldovean cu dubla cetatenie pe teritoriul moldovei sunt divortata dar pe teritoriu romanesc inca nu am apucat sa depun actele de divort si apar casatorita.Si vreau sa intreb daca se poate sa primesc un sfat cum se procedeaza in situatia asta eu locuind acum in Germania.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:43, 18 Ianuarie 2021
Celălalt soț are tot dublă cetățenie? El/ea a făcut demersuri în România?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Cristina Filimon, Avocat
În mod normal, ar trebui urmată mai întâi procedura de recunoaștere a hotărârii de divorț și în România (exequator), și cu aceste două documente vă prezentați la primăria unde aveți domiciliul.

Cam asta este, pe scurt. Dar cel mai bine încercați să luați legătura cu cineva de la primărie și vedeți ce vă spun și ei.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
Cristina Filimon, Avocat
Va puteti adresa ambasadei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! căsătorie încheiată in romania, divorț in canada. ... AvramescuL AvramescuL Buna ziua! Căsătorie încheiată in Romania, divorț in Canada. Amândoi cetățeni români și canadieni. Fără nume schimbate după căsătorie, totul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)