avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un medic care este sef de sectie intr-un spital public ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat ...

Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat in administrarea consiliului judetean,poate desfasura activitate si intr-un cabinet privat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 19 Ianuarie 2021
Legea nr.95/2006
art. 178
(1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:
....
d) exercitarea unei activități sau a unei funcții de membru în structurile de conducere ale unei alte unități spitalicești;
...

art.185
...
(15) Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) și g) referitoare la incompatibilități și ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare și a plății de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condițiile legii, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)
Manager spital si sef sectie AndreiPopescu79 AndreiPopescu79 Buna seara. Am cateva nelamuriri: Managerul unui spital este sau nu functionar public? Seful unei sectii din spital este sau nu functionar public? Ma refer ... (vezi toată discuția)