avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Se poate cumula acum, venitul salarial cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, ...

Buna ziua. Se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, fie din sistemul public, (263/2010), fie din cele "speciale"? Dar, pentru pensie anticipata?/anticipata partial? Dupa 1 sept se modifica regulile. Vom vedea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 08:03, 21 Ianuarie 2021
Se poate cumula pensia la limita de varsta cu salariul. Pensia naticipata, nu.
Legea 263/2010
art.118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
....

(1^1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepția celor realizate din situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II, următoarele categorii de pensionari:
.....
c) pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate sau ai unei pensii anticipate parțiale;
.....

(1^2) În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.
Perfect, corect si respect! Asa stiam si noi, Dar intr-un articol pe tema, tot aici, de ieri parca, scrie cu totul altceva in contextul si modif aplicabile din 01.09.2021, Sau, am inteles noi gresit? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala eugeniaszilagyi eugeniaszilagyi la pensionarea anticipata partiala mai aidreptul sa ai alte venituri ? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fara penalizare Lapadatescu Lapadatescu Daca am pensie anticipata fara penalizare ( peste 42 de ani de cotizatie) pot sa mai lucrez? (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu a implinit 61 ani si doreste sa se pensioneze. ... aallynaa aallynaa Buna ziua. Tatal meu a implinit 61 ani si doreste sa se pensioneze. Are 42 ani cotizati. Are 6 ani lucrati in grupe adica o reducere de 2 ani si a locuit 35 ... (vezi toată discuția)