avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Individualizarea amenzii constructie fara autorizatie. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Individualizarea amenzii constructie fara autorizatie. Am sesizat ...

Individualizarea amenzii constructie fara autorizatie.

Am sesizat Primaria, care a aplicat vecinilor amenda 5000 lei pt constructia fara autorizatie
Art 26 alin. (1) Legea 50/1991 Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii, să fie considerate infracțiuni:
a) executarea sau desființarea, totală ori parțială, fără autorizație a lucrărilor
2) Contravențiile prevăzute la alin. (1), săvârșite de persoanele fizice sau juridice, se sancționează cu amendă după cum urmează:
– de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevăzute la lit. a);

În acest sens, dispozițiile art. 21 alin. (3) din OG nr. 2/2001 prevăd criteriile de individualizare a sancțiunii contravenționale: proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului şi de celelalte date înscrise în procesul-verbal.

Care sunt criteriile de individualizare a cuantumului amenzii in practica materiei constructiilor?

Ma gandesc sa contest PV si sa cer aplicarea unei amenzi mai mari.... 5000 lei nefiind suficient de disuasiv raportat la ditamai cladirea! Eventual si sa solicit demolarea constructiei ilegale potrivit art. 28 alin. (2)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
aidu, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie fara acte balboa4you balboa4you buna ,detin un teren care inca nu este intabulat si as dori sa incep constructia unei case.cat de mari sunt penalizarile in cazul respectiv.adica in cel mai ... (vezi toată discuția)
Am construit fara autorizatie de la primarie tarancon tarancon Am construit o baie si o bucatarie fara autorizatie de la primarie. Intrebearea mea este care ar putea fi amenda? Si daca acum dupa ce am construit eu reusesc ... (vezi toată discuția)
Ajutor - lipsa autorizatie de constructie niknik niknik Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 2001 am cumparat un teren care avea si o casa construita. In intervalul 2001-2006 am modificat si extins constructia ... (vezi toată discuția)