avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... constructie fara acte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

constructie fara acte

buna ,detin un teren care inca nu este intabulat si as dori sa incep constructia unei case.cat de mari sunt penalizarile in cazul respectiv.adica in cel mai rau caz ce pot sa imi faca avand in vedere ca urmeaza sa termin actele cel tarziu anul viitor?terenul respectiv fiind mostenire.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: balboa4you , utilizator 18:34, 12 Ianuarie 2010
amenda sau chiar demolarea constructiei edificate fara autorizatie de construire
legea nr.50/1991
" ART. 26
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni:
a) executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor prevăzute la art. 3, cu excepţia celor menţionate la lit. b), de către investitor şi executant;
"2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă după cum urmează:
- de la 1.000 lei la 100.000 lei, cele prevăzute la lit. a);"
Enjoy... :)
am inteles,si va multumesc,dar daca termin actele pe teren?pe cate am inteles de la alte cunostinte in cauza de demolat nu se demoleaza asa usor si pe de alta parte am inteles ca cea mai mare amenda pe care o pot primi este de 500 lei dar pot da amenda respectiva in fiecare luna pana cand intru in legalitate
Cautati pe forum, userul Kyandra a enumerat intr-un topic, toti pasii, in ordine cronologica, pentru a putea construi. :)
va multumesc pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Individualizarea amenzii constructie fara autorizatie. am sesizat ... aidu aidu Individualizarea amenzii constructie fara autorizatie. Am sesizat Primaria, care a aplicat vecinilor amenda 5000 lei pt constructia fara autorizatie Art 26 ... (vezi toată discuția)
Ajutor - lipsa autorizatie de constructie niknik niknik Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 2001 am cumparat un teren care avea si o casa construita. In intervalul 2001-2006 am modificat si extins constructia ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la directia controlul in constructii ContSters84912 ContSters84912 Buna ziua, Am fost reclamati la directia controlul in constructii si urmeaza sa vina o echipa de inspectori pt constatare. Din prea multa birocratie si nevoia ... (vezi toată discuția)