avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună.... Ma puteți ajuta e umpic urgent.... După ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună.... Ma puteți ajuta e umpic urgent.... După decesul bunicii ...

Bună.... Ma puteți ajuta e umpic urgent.... După decesul bunicii sa făcut succesiunea la casa +teren =951mp în care apare fiul ei cu drept uzufruct viager în favoarea lui cu cota 1/2 din casa și 1/1.din teren..... După ce a murit tata la fel apare și moștenitorii din partea tatălui :eu mama și sora.... Am acum a murit și mama și momentan nu putem sa face succesiunea după ea.... As vrea sa știu ce drept are fiul lui bunica în casa? Nu știu exact ce înseamnă drept de uzufruct viager în favoarea lui???? Și ar putea vinde casa fără sa fim noi de acord adică eu și sora mea??
Cel mai recent răspuns: gyorgycristina , utilizator 09:21, 24 Ianuarie 2021
Bună va rog măcar explicațimi cu exactitate ce înseamnă drept cu uzufruct viager în favoarea lui???? Va rog
Ați mai deschis un topic cu acest subiect. Uzufruct viager înseamnă că are dreptul să stea în acea casă toată viața. Nimeni nu-l poate evacua de acolo.

De ce spuneți că nu puteți face succesiunea după mama`? Ce anume vă oprește`?
Cu unchiul nu aveți treabă la succesiune, el are jumătatea lui din moștenire, are uzufruct viager, deci poate să doarmă liniștit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Nu pot face momentan succesiunea deoarece momentan stau prost financiar.... Da știu ca am mai deschis subiectul deoarece am vrut sa vând 2 ari de teren și fără acordul lui nu am putut sa vând....de ce? Ce rol are el? Nu dacă uzufruct bună viager înseamnă că nu doar în poate sa stea în casa pana moare? De ce nu pot vinde fără acordul lui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
gyorgycristina, utilizator
Probabil și el este moștenitor pe acel teren și trebuie să vindeți împreună și să împărțiți banii.
Doar ați spus că bunicii au avut doi copii, pe tata dvs și acest unchi, astfel au moștenit fiecare câte 1/2
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Ok mulțumesc mult pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici nell nell Buna ziua, Tatal meu a murit acum 15 ani. Acum a murit si bunicul meu (din partea tatalui). Eu, mai am o sora, mama traieste iar din partea bunicului 2 ... (vezi toată discuția)