avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Conditii retur cumparaturi online Vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Conditii retur cumparaturi online Vreau sa achizitionez un costum ...

Conditii retur cumparaturi online

Vreau sa achizitionez un costum online care este la reducere pe site'ul oficial al producatorului
Dar au pus clauza ca nimic ce este la reducere nu se mai poate face retur (Products sold at a discount are considered final sale and may not be returned or exchanged. )
Intreb daca este legal conform politicii de retur online UE?
Pentru ca fiind un costum, exista mica posibilitate sa nu imi vina chiar cu alteratii la croitorul meu
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:02, 28 Ianuarie 2021
Cata vreme comanda este facuta online, aveti dreptul de a returna produsul in termen de 14 zile de la primirea acestuia, fara nici un motiv. Totul este ca produsul sa nu fie comandat "la comanda" ci sa fie un produs standard aflat la vanzare, indiferent daca pretul este redus sau nu. Verificati daca vanzatorul face parte din UE.

mai multe detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
MihailZC, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.
Deci sunteti sigur ca trebuie sa respecte aceasta lege, chiar daca ei stipuleaza in conditiile de retur acea clauza ?

Am primit de la ei raspuns....ca daca este companie americana, nu intra sub legea UE de retur?
Va multumesc

Sevrin a scris:

Am primit de la ei raspuns....ca daca este companie americana, nu intra sub legea UE de retur.Asa este?
Va multumesc

Daca este vorba de o companie cu sediul in SUA, desi dvs comandati din UE, si, conform legislatiei UE, teoretic, ar trebui sa fiti acoperit de legislatia UE, in practica va fi foarte dificil sa va prevalati de aceste drepturi. In SUA nu exista legislatie federala cu privire la obligatia vanzatorului de a accepta returul produselor comandate online, dar unii vanzatori pot accepta asta in mod voluntar, spre exemplu Amazon. Trebuie sa consultati informatiile disponibile pe site-ul vanzatorilor, respectiv Return&Refund Policy dar, cata vreme v-au anuntat deja ca nu accepta returul, e destul de clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune Cevir Cevir Buna ziua! Pe data de 11.06.2020 am comandat ceva de pe internet, am încercat sa iau legătura cu acea persoana dar nu a vrut sa îmi răspundă. Intru-un ... (vezi toată discuția)
Produs defect, vanzatorul refuza inlocuirea Bianca-Alexe Bianca-Alexe Buna seara! Am nevoie de un sfat. Am achizitionat si achitat online un produs. Livrarea sa a fost efectuata 3-4zile mai tarziu. Produsul livrat are un ... (vezi toată discuția)
Retur online hex_xeh hex_xeh Buna ziua. Am comandat un produs online si doresc sa il returnez. Stiu ca il pot returna in 14 zile insa stiam ca vanzatorul va plati transportul produselor in ... (vezi toată discuția)