avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CONDITII CERERE INSOLVENTEI
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CONDITII CERERE INSOLVENTEI

Am obtinut in instanta rezolutiunea unui antecontract de vanzare-cumparare.Hotararea a ramas definitiva.Suma pe care o am de recuperat este de 62000E.Administratorul firmei debitoare este actionar la inca 3 firme.Pentru recuperarea creantei doresc sa stiu daca:
1. pentru a cere insolventa societatii debiotoare se plateste o cautiune?
2. daca se plateste taxa de timbru aceasta este fixa sau calculata la valoare?
3. ce posibilitati si ce demersuri pot face pentru a recupera aceasta suma?
4. ma poate ajuta intr-un fel faptul ca administratorul firmei este actionar la inca trei firme?si ce pot face in acest sens?
5. avand in vedere ca doar terenul pe care urma sa se construiasca imobilul are carte funciara, se poate cere trecerea acestei datorii in cartea funciara asa cum sunt trecute si bancile creditoare? si cum se poate face acest lucru?
Multumesc anticipat!
LA MULTI ANI!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:09, 4 Ianuarie 2010
1 debitorul poate cere plata unei cautiuni de cel mult 10% din valoarea creantelor - in practica nu prea se intampla acest lucru
2 taxa timbru 120 lei +TJ 0.30 lei
3 deschiderea procedurii de insolventa
4 Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa ContSters154162 ContSters154162 Legat de cererea de admitere a unei creante, debitorul fiind in insolventa: unde se plateste taxa, la primaria de la sediul platitorului sau la sediul firmei ... (vezi toată discuția)
Un fost angajat e nevoit sau nu sa plateasca taxa si timbru judiciare pentru inscrierea la masa credala, respectiv contestatie la tabelul preliminar al creantelor? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Intrebare pentru cei care stiu raspunsul concret, imi pare rau, dar nu sunt interesata de parerile dumneavoastra. Un fost angajat si-a dat ... (vezi toată discuția)
Insolventa deschis impreuna pneuros pneuros Suntem mai multe societati pagubite de un alt srl , niciuna nu atingem pragul de 45000 lei dar impreuna trecem peste , putem sa ne asociem si sa depunem ... (vezi toată discuția)