avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarile contabile pentru plata CO in dec.2020?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarile contabile pentru plata CO in dec.2020?

Buna seara, srl are un salariat care in decembrie 2020 a avut concediu de odihna o parte din zilele lucratoare. Conform CIM, data platii salariului este 15 ale lunii urmatoare, deci ianuarie 2021. Conform Codului Muncii, indemnizatia de concediu de odihna s`a platiti inainte de inceperea CO, in luna dec.2020. Va rog sa imi spuneti care sunt inregistrarile contabile pentru plata CO in dec.2020? 421=5311 sau 425=5311? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 17:41, 27 Ianuarie 2021
Cum ati facut statul pe decembrie? CO este un drept salarial si nu un avans. Daca considerati c/v CO un avans, sunt corecte ambele inregistrari, cu explicatiile de rigoare. Daca societatea nu este noua, va puteti uita in arhiva si vedeti cum s-a procedat intr-un caz asemantor.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Statul de salarii pe dec.2020 contine CO, dar programul de contabilitate face inregistrarile in mod normal. 641=421 si restul de plata in ct.421. CO este drept salarial, dar conform CIM se achita in luna urmatoare. Plata s`a facut in dec.pentru a respecta Codul Muncii, din acest motiv m`am gandit ca inregistrarea ar fi ca avans, cu ct.425. In acest caz, trebuie facuta dispozitie de plata catre salariat cu mentiunea``CO`` ? Multumesc

Bibi62 a scris:

Cum ati facut statul pe decembrie? CO este un drept salarial si nu un avans. Daca considerati c/v CO un avans, sunt corecte ambele inregistrari, cu explicatiile de rigoare. Daca societatea nu este noua, va puteti uita in arhiva si vedeti cum s-a procedat intr-un caz asemantor.

Drepturile salariale se platesc pe stat de plata, nu pe dispozitie de plata. Doar avansurile spre decontare sau o altfel de plata se fac cu D.P. insotita de chitanta. D.P. este documentul prin care contabilitatea da dispozitie casieriei sa plateasca ceva. Nota facuta de programul de contabilitate e corecta. Programul va tine cont de acesta nota, iar pentru timpul lucrat va face 641=421, va cumula cele 2 note, va face un brut din care va retine obligatiile catre BS si CO platit, dand un rest de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Bibi62, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza chenzina 1 si 2 in contabilitate? bayramovici bayramovici AM DE INREGISTRAT IN CONTABILITATE SALARIILE AFERENTE LUNII OCT. PE CE DATA INREG FORMULELE?CAND SI CUM INREG PLATA CHENZINEI 1 DIN OCTOMBRIE? 641=421 FD ... (vezi toată discuția)
Note contabile privind salarizarea sonya33 sonya33 #-obuna ziua. sunt novice in contabilitate si nu as dori sa gresec, va rog ma puteti ajuta cu notele contabile care se inregistraza privind salarizarea? va ... (vezi toată discuția)
Oug 58/28.06.2010-tichete de masa irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Are cineva idee cum se procedeaza? Iteleg ca se considera venit de natura salariala?Se tece pe stat suma? Mersi! (vezi toată discuția)