avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG cu activitate economică
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG cu activitate economică

Dacă un ONG a fost constituit inițial fără activitate economică, se mai poate schimba actul constitutiv astfel încât să putem obține fonduri și din activități economice (vânzare de bilete la evenimentele organizate de noi, de pildă)? Mulțumesc pentru răspuns
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:23, 3 Martie 2021
Trebuie sa adaugati la articolele de activitati din statutul asociatiei ca veti desfasura activitati de organizare evenimente.
Legea prevede expres ca ONG=urile pot desfasura in anumite conditii si activitati economice, deci "constituit inițial fără activitate economică" ar insemna ca in mod expres asociatia, prin statut, si-au autointerzis / a renuntat expres la acel drept legal., altfel il are implicit si daca nu e expres mentionat in Statut.... Poate oricand sa isi treaca in Statut in mod expres ca poate desfasura si activitati economice, poate sa precizeze concret care anume sau sa le lase neprecizate, ca legea nu impune sa le detaliezi si sa utilizezi clasificarea CAEN cum se cere la operatorii economici...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong statut si act constitutiv andreescu1 andreescu1 Buna seara, 1. Va rog sa imi spuneti, daca in statut si act constitutiv nu sunt trecute niste activitati care se desfasoara deja intr-un ONG ce sanctiune ... (vezi toată discuția)
Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Cod caen asociație sportiva Kityy Kityy Bună ziua, mi am înființat de curând o asociație Sportiva non profit pt fetita mea care face sport de performanta în ideea de a strânge sponsorizări. ... (vezi toată discuția)