avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu politia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu politia

Buna. Am avut anul trecut un caz cu prietenul meu. A avut doar 17 ani deci a fost minor, folosea un scuter(motoreta) fara permis. L-a prins politia si i-a facut un proces verbal pe care l-a dus la sectie si a fost semnata de el. Asta a fost acum 4 luni. Aseara a venit polita cu girofarurile la poarta si a zis ca astazi sa se prezinte la sectie (nepurtand masca si fara informatii ei au zis ca a fost cu „masina” dar el a avut cazul cu motor). Astazi l-a sunat politistul fara sa se prezinte cine e si a intrebat prietenul meu pentru ce sa mearga la sectie si el a raspuns „Pentru ceva, nu te intereseaza pe tine tu doar sa te prezinti”. Eu nu l-am lasat sa mearga pentru ca nu a avut de ce, si politia a venit la locul de munca ca il ia cu forta sau daca nu vine cu mandat de perchezitie si il ridica din curte. Intrebarea mea este ca ce se poate intampla in cazul asta? Au dreptul sa ii mai faca ceva? Nici macar nu au vrut sa zica pentru ce trebuie sa se prezinte la sectia de politie si au vorbit foarte vulgar cu el. Ajutati-ma va rog, e cazul sa cer ajutor de la un avocat? (prietenul meu a mai fost batut de vanzatorul de la bar dar nu s-a facut dreptate la fel ca si la scoala cand il bateau si el daca nu se lasa imediat chemau politia si a zis politistul tot care a venit acuma la el „La 18 ani o sa iti pun catusele pe mana”)
Cel mai recent răspuns: Anonimus0519 , utilizator 19:47, 28 Ianuarie 2021
Este recomandabil sa mearga insotit de avocat.
Daca pe strada au facut asa, incercati sa va dati seama ce ar putea iesi in sectia de politie.
Au facut un scandal in firma ca baiatul a intrat în pamant de rusine. Daca il prinde pe strada il poate lua fara motiv? Ca ma tem sa il mai las sa iasa din casa.
Sau il poate lua de acasa cu mandat? Macar se face mandat de perchezitie in cazul lui? Asta a fost anul trecut si politia acum ii vrea raul ca a împlinit 18 ani


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este recomandabil sa mearga insotit de avocat.
Daca pe strada au facut asa, incercati sa va dati seama ce ar putea iesi in sectia de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspect furt StancuMarian StancuMarian Bunaziua pe data de 25 iunie 2015 dimineata ma plimbam pe o strada in Constanta,trecand o masina de politie de la sectia nr 1 Constanta cu un politist si un ... (vezi toată discuția)
Mascatii la un nevinovat pici80 pici80 am un prieten care intr adevar a comis infractuini,nu este condamnat,intotdeauna ws a dus la polir\\tie cand a primit citatii...iar intr o zi,cand nu a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda deranjarea linistii publice annitha annitha ce se poate face daca ai primit o amenda pt deranjarea linistii publice,fara sa fi comis aceasta fapta,printr-un proces verbal trimis prin posta,proces ... (vezi toată discuția)