avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Bună ziua! Intenționez să îmi deschid pe platforma ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Bună ziua! Intenționez să îmi deschid pe platforma Youtube ...

Bună ziua!

Intenționez să îmi deschid pe platforma Youtube cu extindere către celelalte pagini din online (Facebook, Instagram) un blog prin care să promovez audio-video (eu voi înregistra într-un studio în timp ce citesc respectivele lucrări) lectura unor scrieri personale, cât și a poveștilor clasice, spre exemplu Frații Grimm sau Hans Christia Andersen.

Știu că aceste povești clasice au intrat în domeniul public în limba de origine.
Întrebarea mea este: pot să citesc aceste povești din cărțile/traducerile deja realizate de alte edituri sau încalcă dreptul de autor al acestora?
Ar fi o idee mai bună să le traduc eu într-un mod personal (fără să afectez în mod cert moralitatea acestora).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:25, 31 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa mergeti la OSIM sa întrebați.
In mod normal.nu ar trebui sa existe probleme dar pot.exista reglementari complexe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor Mirela E Ciobanu Mirela E Ciobanu Buna ziua, Citirea unor povesti pe facebook live sau pe platforme gen zoom, meet, gratuit, pentru copii, implica drepturi de autor? Daca da, cui trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, imi doresc sa realizez un site sau canal de youtube ... MarinaMaryllin MarinaMaryllin Buna seara, Imi doresc sa realizez un site sau canal de Youtube in care sa postez variante audio ale cartilor, eu o sa citesc cartile, o sa imi folosesc ... (vezi toată discuția)
John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)