avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adulter, coruptie de minori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adulter, coruptie de minori?

Unchiul meu, care este casatorit si are varsta de 50 de ani, a intretinut relatii sexuale cu o minora de 15 ani. Daca minora a fost de acord, unchiul meu poate primi vreo pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: adelina2008 , utilizator 17:23, 2 Ianuarie 2010
Daca unchiul dvs. nu a avut raporturi sexuale,ca urmare a unor promisiuni de casatorie sau in calitatile prev.de art.198 al.2 c.pen(curator,profesor,educator,ingrijitor,medic curant,tutore),existand acordul dovedit al minorei,fapta nu poate fi incriminata
Iar in legatura cu faptul ca e casatorit, ce riscuri sunt? Doar de divortul cerut de sotie? Cei 2(unchiul meu si amanta lui) vor sa-si continue "relatia" si se pare ca legea nu poate impiedica asta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
adelina2008, utilizator
Adulterul nu este incriminat si nici pedepsit de legislatia noastra.
Da,ceea ce risca este un eventual divort intentat de sotie.
draga mea sa-ti spun din propie experienta cu toate ca nu am decit 25 de ani si eu am patit la fel cu o minora de 16 ani dar sa tii minte ca datoria unui barbat e sa incerce acum depinde de femeie,nu i se poate intimpla nimic numai daca se dovedeste ca actul sexual a fost cu acordul ambelor parti deci trebuie sa existe un motiv anume pt care minora a fost de acord dar daca depune plingere impotriva unchiului tau situatia se poate agrava dar stai linistita fara raportul medico-legal prin care se dovedeste ca fata a fost intradevar violata ea nu poate poate deschide un proces in tribunal
Pai se pare ca se iubesc... sau cel putin asa sustin ei doi. Unchiul meu arata foarte bine pt varsta lui, iar fata aceea - am inteles ca a avut o relatie deficitara cu tatal ei. Si am citit undeva ca acesta este unul dintre motivele pt care femeile (fetele) cauta barbati mai mari... numai ca aici e putin exagerata diferenta...oricum ei ascund cat se poate relatia asta, iar sotia nu vrea sa ajunga la divort pt ca o leaga doi copii si multi ani de casatorie de unchiul meu. Cred ca ruperea acestei relatii acum depinde doar de cei doi amanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept penal crne crne daca doua persoane majore întrețin relații sexuale în prezența unui minor exista infracțiunea de corupție sexuală.dacă ulterior ... (vezi toată discuția)
Am o relatie cu o minora de 17 ani si vreau sa o iau la mine acasa cml_michi cml_michi am 29 de ani si am o relatie cu o minora de 17 ani .Ne iubim si vreau sa o aduc la mine acasa fara sa am probleme . Parinti ei nu vor sa o lase pt ca doar pe ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora floriann floriann Buna ziua, as dori sa adresez cateva intrebari, deoarece acest subiect m-a facut curios. Mentionez ca am pus intrebarile doar de curiozitate. 1. Cum se ... (vezi toată discuția)