avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cum se poate scadea din pret mai mult la o licitatie? ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cum se poate scadea din pret mai mult la o licitatie? ...

Buna ziua,

La o licitatie, cum se poate scadea din pret mai mult?

Am cazul urmator: A fost o licitatie cu pretul de 700k lei. Ni se cere sa respectam numarul de ore de manopera. Am dat pretul pe ora de manopera la minimul de economie, respectiv 18 lei / ora, am scazut cheltuielile indirecte si profitul la 1%, am ajuns la suma de 525k lei. Oferta castigatoare a fost de 400k lei. Materialele, utilajele si transportul faceau in total 60k (multe dintre materiale erau asigurate de entitatea contractanta). Deci prin absurd, chiar daca acestea le treceam cu valoare 0, tot nu ajungeam la valoarea castigatoare de 400k.

Limita de contestatii a trecut. Va intreb pe viitor, pare ca se merge tot pe acelasi lucru, respectiv respectarea nr. de ore de manopera din caietul de sarcini, cum pot sa scad mai mult din pret, avand in vedere ca 80% din materiale le ofera entitatea contractanta?

Entitatea contractanta cere o oferta initiala, apoi cere oferta imbunatatita (sau posibilitatea de a ramane la oferta initiala). Pot sa scad orele de manopera la oferta imbunatatita? Altfel nu imi explic cum ceilalti ajung la preturi asa jos.
Cel mai recent răspuns: alynxs , utilizator 09:21, 10 Februarie 2021
Niciun raspuns? Nu s-a mai confruntat nimeni cu astfel de situatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie publica - va rog sa-mi raspundeti pentru ca trece termenul de contestare andr_georgi andr_georgi bUNA ZIUA AM DOUA SPETA LA CARE NU PREA STIU CUM AS PUTEA SA MA APAR PENTRU A AVEA CASTIG DE CAUZA INTRUCAT GRESELILE DIN CADRUL OFERTELOR DEPUSE NU SUNT ... (vezi toată discuția)
Hg 834/2009?????- ;-))) melcsy melcsy Art. 36^1 - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce ... (vezi toată discuția)
Pretul contractului doinasmeu doinasmeu am finalizat procedura offline cu fază finala licitaţie electronică de cerere de oferte pentru vânzare bilete avion. 1. cum închei contractul, pentru ce ... (vezi toată discuția)