avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa imprumut unui coleg o suma de bani 50.000 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa imprumut unui coleg o suma de bani 50.000 lei , este ...

Doresc sa imprumut unui coleg o suma de bani 50.000 lei , este nevoie sa mergem la notar? Sau merge facut si "de mana".?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:18, 6 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Îl puteți face și sub semnătură privată (de mână), însă recomandarea mea ar fi să încheiați contractul în formă autentică (la notariat) sau printr-un înscris sub semnătură privată cu dată certă, întrucât constituie titlu executoriu. Avantajul este că, în situația în care colegul dvs. nu va restitui banii la scadență, nu va trebui să mergeți în instanță, ci veți putea demara direct procedura executării silite.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
la suma asta, nu numai ca ar fi bine sa mergeti la notar , dar ar trebui sa aveti si o garantie, o ipoteca pe ceva.
altfel, degeaba e titlu executoriu, daca nu aveti ce ii lua.
Multumesc pentru sfat. Ce suma pot trece maxim? (Daca este vorba de cash)

gi-jane2 a scris:

la suma asta, nu numai ca ar fi bine sa mergeti la notar , dar ar trebui sa aveti si o garantie, o ipoteca pe ceva.
altfel, degeaba e titlu executoriu, daca nu aveti ce ii lua.

cum adica ce suma ? cat ii dati !
Am inteles ca e o suma maxima.... spre ex daca trec 100.000 lei e ok? Nu e vorba ca nu mi da , nu risc nimic

gi-jane2 a scris:

cum adica ce suma ? cat ii dati !

Alte discuții în legătură

Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani ... braun braun doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce ... (vezi toată discuția)
Frauda- mi-au fost furati banii pentru chirie Cristina Maria199 Cristina Maria199 Buna! Sunt din bucuresti si am 23 de ani. O sa trec direct la subiect. Eu doream sa ma mut in chirie. Vineri am gasit un apartament in sectorul 3 langa Auchan ... (vezi toată discuția)