avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de credit transformata in \" tentativa de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de credit transformata in " tentativa de inselaciune si uz de fals "

Buna ziua. In 2016 am gasit un anunt pe internet referitor la o companie care oferea imprumuturi rapide doar cu buletinul. Am sunat la numarul lor si am luat legatura cu o doamna de la compania de credit. Aveam nevoie de bani si m-am prezentat la sediul lor. Mi-au spus ca pentru ca nu lucram si nu am fost salariat niciodata, nu pot sa-mi acorde imprumut dar ma vor trimite la o directoare de la o banca romaneasca unde voi primi creditul. Si pentru ajutorul lor, trebuie sa le dau jumatate din suma pe care o solicitam, suma care era de 30.000 lei. Mi-au dat cartea de vizita a directoarei, am sunat la ea si i-am spus ca mi-a fost recomandata si apoi am stabilit intalnirea cu dansa. Am fost la banca si acolo urma sa ma intalnesc cu doamna directoare si cu un domn parca care era din partea companiei de credit. M-au pus sa semnez niste acte pe care mi le-a adus acel domn sau doamna directoare, nu mai stiu sigur care dintre ei. Dupa vreo o saptamana, am sunat si mi-au spus ca nu mi s-a acceptat creditul iar eu nici nu m-am mai gandit la aceasta situatie si nici n-am incercat sa iau credit de la alta banca vreodata. Asta se intampla in 2016. Acuma in 2021 ... cineva de la Politie m-a cautat acasa si mi-a adus o instiintare prin care imi spunea ca sunt suspect intr-un dosar din 2016 si ca trebuie neeaparat sa vin la sectie ca e vechi dosarul. Am fost la politie imediat in aceeasi zi, cu sufletul curat ca sa vad despre ce este vorba si m-a pus sa semnez ca mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect intr-un dosar privind infractiunea de "tentativa la inselaciune si uz de fals". In dosarul pe care eu l-am depus la banca pentru acordarea unui credit de 30.000 lei, se pare ca exista si o adeverinta cum ca eu as fi fost salariat de 1 an la o anume firma cu care eu evident nu aveam nici o legatura. Eu nu am fost salariat niciodata la aceea firma si nu aveam de unde sa aduc eu adeverinta de salariat si semnata si posibil stampilata, cand nu am nici o legatura cu aceea firma si nici nu stiu cine sunt oamenii care au semnat aceea adeverinta. Sunt foarte speriat pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva si cu siguranta nu am vrut sa insel pe nimeni si nici sa ma folosesc de vreun fals. Eu am facut strict ce mi s-a zis sa fac si am crezut ca astia sunt pasii ca sa primesti credit cu buletinul asa cum vedeam pe internet si la tv reclamele acestei companii de credit. Va rog sa ma indrumati ce pot face ca sa demonstrez ca eu n-am avut intentia de a insela pe nimeni.
Cel mai recent răspuns: giurgeadaniela , utilizator 07:07, 22 Februarie 2021

Faptul ca s-a deschis un dosar penal in urma raportarii de catre banca: probabil ca parti in acest dosar sunteti dvs, intremediarul si mai mult ca sigur si de la banca respective persoana/directoarea agentiei unde a fost depusa cererea de credit. Altfel spus sigur nu sunteti singurul suspect in cadrul dosarului. Dar va trebui sa vorbiti cu avocat dvs. pentru ca nu cred ca aveti voie sa ii contactati pe ceilalti si daca o faceti s-ar putea sa para foarte suspect.
Faptul ca vi s-au cerut 50% din suma primita - insemna deja ceva mai mult de frauda si fals si uz de fals. Poate sa se mearga spre mita si spalare de bani.
Trebuie sa aveti un avocat bun care sa va reprezinte si caruia sa-i spuneti nu numai ca nu ati stiut, dar ca nu a existat vreodata flux de bani de la banca catre dvs si de la dvs catre altcineva. V-ar ajuta sa aveti extrase de cont din perioada repectiva - la banca la acre ati depus cererea de credit si la orice banca aveti contul deschis.
Cred ca este foarte important sa spuneti ca v-au fost date informatii inselatoare si anume ca puteti accesa un credit doar cu buletinul in lipsa oricarui venit. Si ca aceste informatii au venit atat de la intermediarul creditului cat si de la dna director de la banca. Si ar fi minunat daca le-ati spune cum se numeau persoanele respective. Cu cat cooperati cu politia sa investigheze (de fiecare data avand avocatul cu dvs) cu atat va va fi mai bine.
In plus - nu stiti daca nu cumva a existat intr-adevar o suma de bani alocata pe creditul respectiv si banii sa nu fi ajuns deloc la dvs...adica din start sa fi fost impartiti intre intermediar /director banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals uz de fals oli26 oli26 anul trecut fiiind angajata la o firma unde aveam acces la stampila oricand am ajutat o colega de serviciu facand-ui o adeverinta falsa pt a obtine un credit ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false kissyboy kissyboy Am o reala problema.Acum cateva luni,vroiam sa fac un imprumut bancar.O cunostiinta,auzindu-ma ca am nevoie de bani si ca am un venit mic,mi-a prezentat pe ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar cu probleme Nina1 Nina1 Buna seara, In 2009 am fost contactata telefonic de o banca pentru plata ratelor restante la un imprumut bancar. Am fost surprinsa de amenintarile celor de la ... (vezi toată discuția)