avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal

Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal in alta localitate a aceluiasi judet (se pastreaza codul fiscal). In mod eronat , in luna ianuarie 2021, obligatiile la bugetul de stat au fost virate in conturile deschise pe vechiul domiciliu fiscal.
Cum pot fi mutati banii de la o trezorerie la alta ?
Cine se face vinovat ? (la serviciu s-a dispus cercetare administrativa si se imputa acest lucru persoanei care a intocmit OP, celor care le.au semnat si celei care a vizat CFP ordonantarea. Mentionez ca viza CFP s-a aplicat pe ordonantare la o zi dupa efectuarea platilor. )
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:25, 11 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati o cerere cf Ordin nr. 164/2017 pentru aprobarea Procedurii de îndreptare a erorilor din documentele de plată întocmite de debitori privind obligațiile fiscale

(1) Îndreptarea erorilor din documentele de plată se face pe baza unei cereri de îndreptare a erorilor din documentele de plată, denumită în continuare cerere. Cererea se depune la organul fiscal competent de către debitor, conform prevederilor art. 164 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, denumit în continuare Cod de procedură fiscală.

Conform Cod Procedura fiscala:

(1) Plata obligațiilor fiscale efectuată într-un cont bugetar eronat este valabilă, de la momentul efectuării acesteia, în condițiile prezentului articol. La cererea debitorului, organul fiscal competent efectuează îndreptarea erorilor din documentele de plată întocmite de debitor, în suma și din contul debitorului înscrise în documentul de plată, cu condiția debitării contului acestuia și a creditării unui cont bugetar.

(2) Dispozițiile alin. (1) se aplică și în cazul în care plata s-a efectuat în alt buget decât cel al cărui venit este creanța fiscală plătită, cu condiția ca acestea să fie administrate de același organ fiscal iar plata să nu fi stins creanțele datorate bugetului în care s-a încasat suma plătită eronat, cu excepția cazului în care în evidența fiscală debitorul înregistrează sume plătite în plus cel puțin la nivelul plății eronate.

(3) În cazul plăților efectuate în alt buget, organul fiscal competent dispune unității Trezoreriei Statului transferul sumelor plătite eronat către bugetul căruia obligația fiscală este datorată.

(4) În situația în care plata obligațiilor fiscale s-a efectuat utilizând un cod de identificare fiscală eronat, eroarea din documentul de plată poate fi corectată cu condiția ca plata să nu fi stins creanțele datorate bugetului în care s-a încasat suma plătită eronat, cu excepția cazului în care în evidența fiscală debitorul înregistrează sume plătite în plus cel puțin la nivelul plății eronate. În acest caz, cererea de îndreptare a erorii se depune de cel care a efectuat plata la organul fiscal competent.

(5) Cererea de îndreptare a erorilor din documentele de plată poate fi depusă în termen de 5 ani, sub sancțiunea decăderii. Termenul începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a efectuat plata..
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Op gresit petricia petricia Buna ziua , am o mare rugaminte, spuneti-mi va rog mult in situatia in care in ianuarie 2009 am facut un ordin de plata aferent TVA , dar contul a fost trecut ... (vezi toată discuția)
Eroare plata anaf Roxana Cotolan Roxana Cotolan Bună ziua, dintr-o eroare am facut o plată către ANAF și am scris CUI-ul altei societății. Nestiind că ANAF-UL nu are CUI am copiat CUI-ul unei alte ... (vezi toată discuția)