avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general OP GRESIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

OP GRESIT

Buna ziua ,
am o mare rugaminte, spuneti-mi va rog mult in situatia in care in ianuarie 2009 am facut un ordin de plata aferent TVA , dar contul a fost trecut gresit ( bugetul de stat) ce pot face acum?
Am fost la trzorerie pentru a-mi confirma plata , am fost la administratie dar au spus ca va trebui sa platesc majorari de 4.200 lei.
Asa se procedeaza? Banii totusi au fost achitati in termen, dar in alt cont al bugetului de stat. Iar daca este asa eu pot cere dobanda pentru banii care i-am achitat?

Va multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: petricia , utilizator 13:21, 22 Februarie 2010
Din pacate nu mai puteti face nimic sunteti buna de plata, nu puteti scapa de majorari.

In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003
privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
"(4) Pentru creantele fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare
Fiscala si unitatile subordonate, organul fiscal, la cererea debitorului, va efectua
indreptarea erorilor din documentele de plata intocmite de acesta si va considera valabila plata de la momentul efectuarii acesteia, in suma si din contul debitorului inscrise in documentul de plata, cu conditia debitarii contului acestuia si a creditarii unui cont bugetar.
...............................................................................................................................
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal croberta croberta Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal in alta localitate a aceluiasi judet (se pastreaza codul fiscal). In mod eronat , in luna ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita? LifeRider LifeRider Buna ziua, Exista temei legal pentru a contesta o somatie trimisa catre un ong pentru neplata impozitului pe profit (pentru anul 2011) daca acesta poate ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale cripa40 cripa40 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare;ce se intampla daca dintr-un sold achit numai debitul fara majorari si penalitati? Multumesc (vezi toată discuția)