avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara! care este rolul unei persoane intervenient ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara! care este rolul unei persoane intervenient intr-un ...

buna seara!
care este rolul unei personae -intermitent intr un dosar?
multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: chitudaniel , utilizator 21:29, 26 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs ati produs accidentul, sunteti intervenient fortat.
Nu e necesar sa va prezentati, nu dvs vi se solicita despagubiri.
multumesc!!!
Buna seara
In iulie 2019 am fost autorul unui accident de circulatie minor (fara nicio intentie), in urma caruia s-a intocmit un proces verbal de intelegere amiabila.
Proprietarul masinii lovite avea Casco si si-a reparat masina prin firma de asigurare A. Eu aveam asigurarea la firma de asigurare B.
Zilele trecute, dupa mai bine de 2 ani de la data accidentului, am primit o comunicare adresa de la Judecatorie, emisa pe 7 septembrie 2021, prin care mi se comunica faptul ca in 30 de zile de la primirea comunicarii trebuie sa depun o intampinare (in 3 exemplare, una la judecatorie si cate un exemplar pentru fiecare parte din proces), in calitate de intervenient fortat.
Intampinarea trebuie sa contina:
-numele si prenumele, cnp, domiciliul sau rezidenta paratului (eu nu sunt parat, ci intervenient fortat inteleg)
- exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului
- raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii
- dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere
- semnatura
Urmeaza un formular de cerere, dosarul de daune, inscrisuri, chitante, copie dupa intelegerea amiabila, RCA, etc.
Ultima pagina primita prin posta contine rezolutia, care dipune comunicarea cererii si a inscrisurilor catre parat si intervenient fortat, cu mentiunea obligatiei de a depune intampinare, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a depune probe. Paratul si intervenientul vor fi informati ca pot sa raspunda prin orice alt mijloc adecvat, fara utilizarea formularului de raspuns.

Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca la dosar asiguratorul reclamant A a atasat asigurarea mea RCA veche, si nu cea noua (proprietarul masinii lovite a facut copie dupa ambele asigurari dar a completat in intelegerea amiabila numarul asigurarii vechi, lucru pe care l-am descoperit acum). Eu am asigurare RCA perfect valabila care acopera perioada accidentului.

Rog sa ma ajutati cum sa procedez cu trimiterea intampinarii si ce trebuie sa contina ea pentru a clarifica aceste aspecte. Se poate trimite prin e-mail? Trebuie sa merg la sediul Judecatoriei si celor 2 asiguratori pentru a depune intampinarea in original? Multumesc frumos.
Nu merget la sediul asiguratorilor,întâmpinarea o depuneti la judecatorie prin mail,posta cu confirmare primite sau personal la registratura. Este doar o formalitate citarea dvs nu o sa va oblige pe la nimic, scrieti pe scurt ce s a intamplaat ,unde erați asigurat oricum nu conteaza prea mult.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Citare intervenient fortat. A1994 A1994 Buna, In data de 16.10.2015 am avut un accident cu un taxiu, eu am fost de vina si i-am dat asigurarea mea. Astazi am primit un plic ca mi se solicita citarea ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru o dauna desi am polita rca ionut1919 ionut1919 pot fi dat in judecata pt o dauna desi am polita rca ? am fost sunat de cel pe care l-am tamponat acum cateva luni si mi-a zis ca vrea sa recupereze dauna de ... (vezi toată discuția)