avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Masina cumparata pe pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Masina cumparata pe pfa

Buna ziua,

Am si eu o intrebare in legatura cu masina mamei mele. Cand a cumparat masina, mama a fost inregistrata ca si Persoana Fizica Autorizata, si pe cartea de identitate a masinii, pe prima pagina, in loc de data ei de nastere apare nr de inregistrare la comert pt PFA. Mama a cumparat masina in liesing si a platit-o integral.

Mama a radiat PFA acum cativa ani dar nu a transferat masina de pe PFA pe ea. Mentionez ca in sectia proprietar scrie numele mamei mele si scrie persoana fizica. Din pacate mama nu a stiut ca trebuia sa faca transfere masina de pe PFA pe numele ei.

Cand a incercat sa isi re-innoiasca asigurarea acum recent, i s-a spus ca nu se poate din cauza ca masine e pe PFA.

Intrebarea mea este, se poate acum trece masina de pe PFA pe mama mea chiar daca PFA nu mai exista? Multumesc anticipat pentru respuns.

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:59, 20 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles. Trebuie mai intai radiat PFA de la ORC, apoi cu certificatul de radiere mama sa mearga la Directia Fiscala pentru transferarea dreptului de proprietate de pe PFA pe PF. Succes!
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Mama a radiat firma cu cativa ani in urma, poate asta sa fie o problema?

Multumesc
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de bunuri pfa -pf loriel loriel In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat vrajit0ru vrajit0ru Buna ziua Am avut un pfa inregistrat ca platitor de tva, care a fost radiat de ORC deoarece nu am depus la timp acea cerere de modificare a codurilor ... (vezi toată discuția)
Radiere masina mikivali mikivali mama are o masina pe care ia dat o fratelui meu masina afost data si nu sa intocmit nici un act ,la circa finantiara treb platit in fiecare an impozit nefiind ... (vezi toată discuția)