avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales in asociatia de proprietari

Buna ziua, dupa sedinta statutara in care a fost ales presedintele si comitetul executiv dupa demisia presedintelui si comitetului vechi, noul presedinte si noul comitet trebuie sa isi actualizeze numele la judecatorie. Ma puteti ajuta va rog cu demersul care trebuie urmat in actualizarea acestor date?

Am luat la cunostinta legea, si anume urmatorul articol, dar vreau pasii exacti care trebuie urmati.
Art. 62. -
În vederea facilitării comunicării dintre autoritățile administrației publice locale și asociațiile de proprietari, președintele asociației de proprietari este obligat să transmită, în termen de 30 de zile de la data modificării, compartimentelor prevăzute la art. 10 datele de contact actualizate privind președintele, membrii comitetului executiv, membrii comisiei de cenzori sau, după caz, cenzorul și administratorul.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
catalin.vancea24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albero , utilizator 13:08, 25 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citind cu atentie articolele din L196/2018, veti intelege ca, DACA Asociatia de proprietari a fost infiintata inainte, fie si pe legea abrogata L230/2007, este nevoie DOAR DE REORGANIZAREA acesteia (asta excluzand Statut, si Acord de asociere!!), si in consecinta NU are nevoie decat de alegere/reconfirmare (dupa caz si vointa) a presedintelui (demisionar, in exercitiu...sau cum o fi fost!!), a comitetului executiv (maxim 4 membri, cu presedintele vor fi 5), cenzorul. Reorganizarea asociatiilor de PROPRIETARI (!) NU inseamna ca trebuie s-o luati de la capat, NU va aflati sub incidenta Sectiunii I din Lege! Faceti distinctia intre "Asociatie de proprietari deja existenta versus Asociatie de...LOCATARI!". Cea care a fost DE LOCATARI trebuia (da, conf. art. 104- termenul final era de 28 septembrie 2019!!!) OBLIGATORIU transformata in ...de PROPRIETARI! Cu o singura exceptie si asta doar DACA si NUMAI DACA din "fosta" Asociatie de proprietari s-a "rupt"/separat vreun imobil (fie si scara de bloc din el), atunci - logic ca se "schimba" Acordul de asociere si, da...toate "partile" foste...trebuie sa o ia de la capat cu procedura juridica!! Daca NU va aflati in aceasta situatie?? Care ar fi rostul (citind exact ce-ati scris in primul paragraf) ca "noul ales comitet de conducere" trebuie actualizat la ...judecatorie ?? P.S. Acest raspuns este exact la ceea ce ati scris! Probabil ca un raspuns mai clar primeati daca ne scriati ce fel se numea Asociatia dvs. inainte de a scrie "noul presedinte si noul comitet"! ;) P.S. 2- Parca n-as vrea sa ma leg de consecintele (pentru dvs., proprietarii si membri ai Asociatiei) cam ce inseamna depasirea cu mult...a termenului impus de Legea 196/2018..pentru "conformarea" la noua prevedere! ;) Ganditi-va numai ca poate exista un vigilent... si, absolut obiectiv poate invoca in Instanta anularea tuturor celor petrecute intre timp- pe simplul principiu juridic care postuleaza ca "necunoasterea legii nu te absolva de vina"! ;) NEMO CENSETUR IGNORARE LEGEM! ;)
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
68Ella, utilizator
Ce răspuns încâlcit încoerent dela 68Ella. de te baga în ceata cu totul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie ... eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie 2022 pentru actualizare la judecatorie in conformitate cu noua lege , 196/2018 De la ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)