avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar pt care ...

Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar pt care o sa ii transfer in cont avansul. Ulterior o sa ne casatorim si vreau sa stiu cum pot face ca sa ma asigur ca in caz de divort imi iau banii inapoi. Cum ar fi mai ok sa fac? Sa fac la notar act de imprumut pe o perioada mai mare gen 10 ani? Sau exista posibilitatea dupa nunta sa facem un act cum ca daca divortam sa imi restituie suma de x lei? Ma interesasem si de varianta cu preluarea din credit si 1/2 cota din casa, dar ma gand ca trebuie aprobarea bancii..
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:28, 25 Februarie 2021
Nu sunt avocat, insa in locul dvs. as pretinde sa am aceeasi cota din casa, echivalenta cu suma de bani cu care am contribuit la achizitia imobilului.
Mie solutia dnei @gi-jane mi se pare cea mai buna, e si cea mai logica. Daca vreti sa fiti blindata, in contractul de imprumut inserati un pact comisoriu de grad IV. Termenul de rambursare il decideti de comun acord. Singura grija ar trebui sa fie ca veti concura cu banca creditoare. Banca vine cu ipoteca de rang I, Daca, Doamne fereste! ati ajunge in situatia sa cereti rezolutiunea contractului de imprumut ati avea probleme cu banca. In privinta casatoriei, ce sa va zic? Alegeti regimul separatiei de bunuri. Iar ca sa aveti copil/copii nu e nevoie sa fiti casatorita, tatal copiilor ii poate recunoaste. Si va mai dau un pont: puteti sa purtati numele tatalui copiilor chiar daca nu sunteti maritata cu el. Va schimbati numele pe cale administrativa, procedura nu-i deloc complicata si nici greoaie. Vedeti cate variante aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare dilema - oare sa fie nevoie de o conventie matrimoniala? bugy_cs bugy_cs Buna ziua. Am si eu o problema si doresc parerea dumneavoastra, obiectiva. Eu si iubita mea - viitoarea sotie ne vom casatori in toamna acestui an. Pana atunci ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in rate inaintea casatoriei magdel magdel Buna ziua, In prezent nu suntem casatoriti dar dorim sa luam un apartament prin credit bancar ipotecar. Creditul il va lua partenerul meu pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)