avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Cine ne poate ajuta sa destituim legal un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Cine ne poate ajuta sa destituim legal un presedinte ...

Bună ziua,
Cine ne poate ajuta sa destituim legal un presedinte de asociatie de bloc? Administrator nu avem, iar consiliul de administrație este controlat si numit tot de d-nul președinte (el si mama lui sunt si membrii in consiliu) ! Cenzorul este tot firma administratoare care încasează banii de întreținere. Banuim ca a deturnt si fonduri din contul asociației! Nu s-a efectuat de ani de zile niciun contol privind contul asociației unde ar trebui sa existe o suma mare de bani.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:33, 24 Februarie 2021
Convocați adunarea generală extraordinară a proprietarilor apoi votati conform statutului de asociație de proprietari cu procentul înscris acolo, destituirea președintelui pentru abuzurile la care faceți referire proasta gestionarea asociației și numirea unui nou președinte agreat
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Am facut adunare extraordinara cu prezenta a 20% din proprietari, conform legii. D-nul președinte a rupt afișele adunării care s-a convocat cu 5 zile inainte, a venit la ședința si a spus ca este ilegala din 2 motive: 1.starea de alerta si legea 55/2020 interzice adunarile .2 adunarea trebuie sa fie generala si convocata de 50%+1 din proprietarii blocului. A chemat si politia si jandarmeria sa anuleze ședința! Am fost legitimați toti proprietarii prezenți si ni s-a interzis finalizarea adunării. Avem decat lista cu prezența, procesul verbal prin care vroiam sa il destituim si sa alegem alt președinte nu a fost finalizat.
Cum procedam mai departe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Convocati AG. Daca se prezinta 50%+1 este statutara. Daca nu, se convoaca alta AG 7 zile mai tarziu. La a doua nu mai conteaza cati sunt prezenti...pot fi 5 proprietari.
Ca sa nu mai aveti probleme cu politia, rugati proprietarii sa de imputerniciri, astfel incat sa vina jumatate. Nu scrieti ca AG se tine in scara blocului...afara, in fata scarii.
Depinde f mult de cati proprietari sunt in bloc.
Interesati-va la primarie. De unde sunteti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una dintre variantele de inlocuir echipa m,anagerial este sa convocati adunare generala sa supuneti discutiei activitatea si prestatia echipei manageriale si functie de votul participantilor la adunarea generala sa hotarari masurile de aplicat
Daca aveti indicii temeinice ca exista relatii de rudenie intre membrii echipei manageraile sau cu firma care asigura verificarea si vizarea pentrublegalitate a documentelor asociatieid e proprietari aveti drptul initial sa sesizati oficial serviciul specializat din primaria teritoriala,care legal detine autoritatea si competenta sa dispuna verificari asupra activitatii echipei manageriale si functie de concluzii poate impune inlocuirea acesteia si dupa caz achiar sesizarea autoritatilor in domeniu daca exista indicii ca au fost savarsite infractiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)