avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte netranscrie, teren fara proprietar, imbile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte netranscrie, teren fara proprietar, imbile cumparate prin legea 112

Buna ziua!
Locuiesc intr-o garsoniera din centrul orasului Bucuresti. In acest imobil mai locuiesc inca 4 persoane. Noi am cumparat aceasta casa prin legea 112 iar dupa 2 ani a venit fosta proprietara a imobilului sa revendice intreaga casa. Dupa 10 ani de proces aceasta doamna a castigat terenul casei si un aparatament care nu a fost cumparat cu legea mai sus mentionata. Toate acestea s-au intamplat in anul 2007. In luna august a acestui ani, doamna respectiva si-a vandut proprietatea unui domn care ne-a restrictionat accesul in curte, constuind un gard spunand ca este curtea lui. Intrebarea este, daca eu am garsoniera la etajul 1 am teren sub constructie? Sau in curte? Acest domn are dreptul sa ne interzica accesul in curte? Mentionez in ca CF-ul terenului nu se mentioneaza niciun proprietar iar in CF-ul domnului la teren scrie acte netranscrise.
Ce putem face in aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Goga Octavia , utilizator 09:23, 26 Februarie 2021
Depinde ce figurează în acte.aveti dr.la servitute de trecere.se rezolva doar in instanta
Buna ziua,
in actele mele nu se specifica absolut nimic despre teren ci doar suprafata imobilului si o cota parte din terenul de sub casa
Si terenul in cauza? Al cui e?nu exista teren fara proprietar
am scos un CF pentru teren insa nu are proprietar se specifica doar :(se indreapta eroarea materiala din cuprinsul cartii funciare cu privire la geometria imobi) si (documentatiee netranscrisa in CF)
am solicitate cereri cu privire la proprietarul terenului atat la primaria mun Bucuresti cat si la AFI insa nici ei nu au date si ma indreapta din nou spre cadastru

in urma procesul, persoana care se presumpune ca ar fi fost proprietarea casei si avea drept de mostenire a obinut printr-o hotarare a primamulul general la vreama aceesa 2007 220 mp teren si un aparament care nu a fost cumoarat prin legea 112. De ce aceasta persoana timp de atatia ani inca nu a inscris terenul in CF?
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma unui proces de 10 am castigat in anul 2007 ... Goga Octavia Goga Octavia Buna ziua, In urma unui proces de 10 am castigat in anul 2007 garsoniera in care locuies si pe care tin sa mentionez am cumparat-o prin legea 112. ... (vezi toată discuția)
Noua modificare a l.10/2001 de catre camera deputatilor din 24.06.2008 marian_police marian_police Parintii mei au cumparat in baza L..112/1995 un imobil situat intr-o casa nationalizata din Sinaia, in anul 1997 si au achitat o suma de bani frumusica la acea ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin cu pãmânt maria_cseh maria_cseh Bună ziua! Vă scriu pe scurt în numele unei prietene care are probleme cu vecinul. Dânsa are titlu de proprietate pe pământul ei însă vecinul ei se tot ... (vezi toată discuția)